RETRO RÁDIÓ

Egy férfi ezzel tartja rettegésben az óbudai panel lakóit

Bűz, használt fecskendők és mindennapos ordibálások közepette kénytelenek élni egy III. kerületi panel lakói egy férfi miatt.Megosztás
Szerző: KN
2023.03.17. 05:00
III. kerület Budapest félelem Lakóközösség panelház

Se éjjelük, se nappaluk a III. kerületi Madzsar József utca 5. szám alatti panelház lakóinak. A 14. emeleten lakik Ádám, aki miatt a helyiek – elmondásuk szerint – több mint 3 éve rettegésben élnek: hajléktalanokat visz fel a lakásába, akikkel hangoskodnak, a házba piszkítanak és rongálnak is.

A férfi a panelház 14. emeletén lakik Fotó: Olvasói

 „Gyógyszert kellene szednie”

A harmincas éveiben járó férfit jól ismerik a helyiek: állításuk szerint egyedül él édesanyja lakásában, akinek már többször szóltak fia felháborító viselkedéséről, de az asszony szerint nincs semmi probléma a gyereke viselkedésével.

Nem teljesen tiszta gondolkodású. Gyógyszert kellene szednie, de természetesen nem szedi

 – kezdte lapunknak egy lakó, aki tart a balhézó társaságtól, ezért neve elhallgatását kérte. „Sehol sem dolgozik, az anyja hoz neki enni, meg cigit, amiket az utcán élőkkel oszt meg. Ádám minden járókelőt megállít az utcán, állandóan ingajáratban van a házban, napi két-háromszor hoz kétliteres bort, aztán este a házban randalírozik az utcáról felhozott hajléktalanokkal.” 

A házban randalírozók által bevert üveg Fotó: Olvasói

Kést fogtak a házban lakókra

Elmondásuk szerint a lakók még nem tettek feljelentést, mert félnek a szerintük beszámíthatatlan részeges bandától

Az a baj, hogy eddig mindenki csak mondta a magáét, de nem csinált semmit. Most végre tennénk valamit, de nem tudjuk merre induljunk. Mondjuk én személy szerint őszintén megmondva félek is; nem is az Ádámtól tartok leginkább, hanem a hajléktalan haverjaitól, akik más házban lakóra kést fogtak, amikor megpróbálták kizavarni őket

 – mondta a lakó. „Gyerekek, idős emberek, fiatal, kiskutyusokat sétáltató tinik kerülik ki őket, mert félnek” – erősítette meg egy harmadik lakó.

Középen, a férfi, aki hajléktalan barátaival tartja rettegésben a lakókat Fotó: Olvasói

„A randalírozástól nem tudunk pihenni”

Beszámolójuk szerint a helyieknek már használt fecskendőket is kellett takarítaniuk Ádám és barátai után.

– Az ablaka alatt több lakó is kutyasétáltatás közben felfigyelt használt, kidobott injekciós tűkre. Tele van velük az oldalsó parkrész. Bárki beleléphet gyanútlanul. Ezek az emberek alkoholisták, és Ádám bevallása szerint tudatmódosító szereket is használnak – magyarázza egy lakó.

Nagyon szeretném ha megoldódna ez az áldatlan állapot és mindennapos probléma. A lakásom szinte a főbejárat fölött van és tavasztól egész őszig se éjjelünk, se nappalunk, a randalírozástól nem tudunk pihenni sem

– panaszkodott egy másik neve elhallgatását kérő lakó. „Ha teheti egész addig utcán van, míg össze nem szedi a hajléktalanokat, akiket behoz a házba. Ahogy egyre részegebb annál jobban ordibál.”

Mit lehet tenni egy lakóval, aki zavarja a többiek nyugalmát?

Felkerestünk egy közös képviselőt, aki szerint a legjobb megoldás a problémára a rendőrségi feljelentés lenne.

„Feljelentést kell tenni, amennyiben nem szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, akkor birtokvédelmi eljárást indíthatnak a kerületi önkormányzat jegyzőjénél” – tanácsolta Forray Antónia közös képviselő.

 

 

Ezeket olvastad már?
Veszélyes skorpió szabadult el Budapesten – Videó

Veszélyes skorpió szabadult el Budapesten – Videó

Durva baleset: kisbusz kereke törött ki az M1-esen

Durva baleset: kisbusz kereke törött ki az M1-esen

A forró kocsiban hagyta unokáját a nagymama, másik unokája vízbe fúlt felügyelete alatt

A forró kocsiban hagyta unokáját a nagymama, másik unokája vízbe fúlt felügyelete alatt

Újabb gondok a parkolással Újbudán, most az automaták mondtak csődöt

Újabb gondok a parkolással Újbudán, most az automaták mondtak csődöt

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás