Egyre balhésabb Újpalota Fő tere – az emberek éjjelente már nem mernek átmenni itt





Hétfőn napközben rendőrök lepték el az újpalotai Fő tér buszmegállójának környékét: verekedés történt a Palota Diszkont vegyesboltban. A lakosok szerint nem ez az első eset. A Fő téren és környékén rendszeres a verekedés, leginkább az üzleteknél, az ott tanyázó ittas csoportok pedig a járókelőkkel is kötözködnek.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.02.15.
Módosítva: 2023.02.15.
XV. kerület Újpalota verekedés XV. kerület

Egy XV. kerületi Facebook-csoportban tették közzé, hogy február 13-án, hétfőn ismét verekedés támadt az újpalotai Fő téren. A poszt szerint az egyik üzletben verekedett össze az eladóval egy ittas vásárló. A konfliktus közben a bolt berendezését is szétverte a két férfi, majd amikor megérkeztek a rendőrök, egyikük a járőrre is rátámadt. A kiérkező rendőrök vetettek véget a balhénak, mindkét verekedőt elvitték.

verekedés, bántalmazás
Évek óta jellemző Újpalota Fő terén a verekedés – Fotó: Shutterstock

A Fő tér a kerület egyik legzűrösebb helyszíne

Nem a hétfői az első eset, hogy verekedés alakul ki a Fő téren. A XV. kerület egyik honlapján több cikk is azt bizonyítja, hogy már évek óta problémás a környék. Tavaly májusban ugyanebben az üzletben ütötték le egy üveggel a bolti eladónőt, aki eléggé megsérült.

A kerületben összesen 90 köztéri térfigyelő kamera van, melyeket az önkormányzat közterület-felügyelői a nap 24 órájában folyamatosan figyelnek. Ennek ellenére szinte mindennaposak a verekedések és a problémák. 2022. április 6-án a késő délutáni órákban tört ki egy verekedés az újpalotai Fő téren, ahol a kamerák segítettek beazonosítani a balhé résztvevőit. 

Újpalota egyik legzűrösebb környéke a Fő tér – Fotó: Nagy Zoltán

Nem biztonságos a környék

Hiába a térfigyelő kamerák, a baj folyton megtörténik. Tavaly augusztusban például két férfi fosztott ki egy alvó embert a Fő téren, akitől ellopták a mobiltelefonját. A probléma évekre nyúlik vissza, ugyanis 2019-ben már petíciót is gyűjtöttek a lakosok a Fő téren balhézók eltávolításáért. 

Újpalotán, a Fő téren rendszeresen kötözködik a járókelőkkel egy kisebb társaság. Aki arra jár, bármikor láthatja a már délelőtt részeg, agresszív férfiakat, akik folyamatosan kötözködnek a téren áthaladókkal, fenyegetik őket" – írták annak idején a kerület egyik honlapján. A probléma azonban úgy tűnik, azóta sem oldódott meg.

Sok lakó szerint már nem biztonságos a környék Fő tér körüli része – Fotó: Róka László / MTI

Kiakadtak a kerületben élők

A hétfői verekedés kapcsán újra felszínre törtek az indulatok a környéken élőkből. Többen is kifejezték kommentben a nemtetszésüket.

Az egész tér egy csövestanya! Más kerületek dísze a »Fő tér«, nálunk a szégyene!

– írta az egyik hozzászóló felháborodottan, amire reagált egy évtizedek óta  a kerületben élő lakos is. 

Ez mindig is ilyen volt. '71 óta lakom itt, csomó hely be is zárt azóta” – írta csalódottan. Nincs ezzel egyedül, hiszen sokan szeretnek a környéken élni, mégis a problémával kell szembesülniük. 

Annyira szeretek Újpalotán lakni és annyira rossz, hogy ide gyűlnek az ilyen emberek...” – szomorkodott egy másik helyi lakos is kommentben. Van, aki szerint már odáig fajult a helyzet Újpalotán, hogy ha a Fő téren kell átmenni, akkor nőt és gyermeket nem szívesen hagy magára. 

Gyerekem, feleségem nem szívesen engedem el egyedül bárhová, ha tudom, hogy át kell menniük a Fő téren. Ha én ott vagyok, akkor nincs gáz, de nem lehetek mindig mindenhol ott

– írta a tanácstalan hozzászóló. 





 





Ezeket olvastad már?
Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás