RETRO RÁDIÓ

„Bízunk benne, hogy többé nem engedik ki a szabad emberek közé” – elítélték a szemkinyomó rémet

Gyöngyösi Attila most emberrablás és bántalmazás miatt állt bíróság elé.Megosztás
Szerző: KK
2023.02.01. 20:00

Gyöngyösi Attilát hat év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság. A férfi 2020-ban elrabolta és bántalmazta a volt barátnőjét. 

Gyöngyösi fellebbezett a döntés ellen, miközben emberölés kísérlete miatt előkészítő tárgyalásra is készülnie is kell, ugyanis később Lakatos Gabriella mindkét szemét kinyomta.

Gyöngyösi Attila a börtönből kísérte végig a tárgyalást. Fotó: Nagy Zoltán

Először járult hozzá a szemkinyomó rém, hogy a bírósági tárgyaláson kép- és hangfelvételt készítsenek róla a média jelenlevő képviselői. Talán abban reménykedett, hogy a lassan egy éve húzódó büntetőper végén kedvező ítéletet kap. 2020-ban ugyanis két társának segítségével elrabolta és tettleg bántalmazta a volt barátnőjét. A kemecsei Gabriellának sikerült megszöknie és segítséget kérnie egy drogériában. 

Gyöngyösi Attilát letartóztatták, de aztán kiengedték, így szabadlábon folytathatta a védekezést.

 Ebben az ügyben szerdán született ítélet a Nyíregyházi Járásbíróságon. A bíróság úgy döntött, hogy hat évet kell fegyházban töltenie. A férfi az ítéletet nem fogadta el és felmentésért fellebbezett. Az utolsó szó jogán kifejtette, hogy ártatlannak tartja magát és vádlott-társait.

Gabriella testvérével a bíróság folyosóján. Fotó: Nagy Zoltán

Arra kérem a bíróságot, hogy azért ítéljen el, amit valóban elkövettem. Sajnálom, hogy ez az egész úgy alakult, ahogy – mondta Gyöngyösi Attila.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a férfinak nincs jogosítványa, ezért megkérte az unokatestvérét és az egyik barátját, hogy kocsival vigyék el Kemecsére Gabriellához, egy korábbi adósság rendezése végett. Ezt megtették, a lány pedig önként beszállt az autóba. A fiatal nő aztán el szeretett volna menni, de Gyöngyösi ezt nem engedte, a társa bekapcsolta a gyerekzárat, a másik pedig a nő telefonjából kiszedte e SIM-kártyát, hogy ne tudjon segítséget hívni.

Bár Gabriella korábban valamennyi tárgyalásra beült, ezúttal csaknem végig a folyosón maradt, és csak az ítélethirdetésre ment be testvére, Róbert kíséretében.

Enyhe ítélet született, de tudom, hogy ez csak egy folyamat kezdete. Az biztos, hogy ma pezsgőt bontok otthon

 – értékelte a történteket a fiatal édesanya, aki reménykedve várja a következő tárgyalássorozatot is. Gyöngyösi tavaly február 5-én megpróbálta rábeszélni a kapcsolatuk újrakezdésére és a feljelentés visszavonására a személyi szabadság megsértése ügyében, ám nem járt sikerrel. Ezen dühödött fel annyira, hogy bestiális kegyetlenséggel megverte majd mindkét szemétől megfosztotta egykori szerelmét.

– Két dologban bízunk! Abban, hogy másodfokon szigorúbb ítélet születik, illetve abban, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt a három csapás törvénye értelmében a többszörösen visszaeső vádlott megkapja a tényleges életfogytiglant, vagyis soha többé nem engedik ki a szabad emberek közé 

– fogalmazott a Borsnak Balogh Róbert, Gabriella jogi képviselője.

 

 

Ezeket olvastad már?
Elátkozott hely Budapesten: 10 év, 8 zuhanás - Helyszíni riport!

Elátkozott hely Budapesten: 10 év, 8 zuhanás - Helyszíni riport!

Melyik hány kiló a képen? Fél perc alatt megoldod a rejtélyt?

Melyik hány kiló a képen? Fél perc alatt megoldod a rejtélyt?

Katonának állt az Exatlon sztárja, erre buzdít mindenkit

Katonának állt az Exatlon sztárja, erre buzdít mindenkit

"Csak" 25 ezer forintnyi borravalót kapott, durván kiakadt a pincérnő

"Csak" 25 ezer forintnyi borravalót kapott, durván kiakadt a pincérnő

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás