RETRO RÁDIÓ

Szeptemberben búcsúzhatunk az egyik legnépszerűbb közösségi oldaltól





Több millió európai felhasználó számára elérhetetlenné válhat szeptembertől a TikTok.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.22.
TikTok Európai Unió

Több millió európai felhasználó számára elérhetetlenné válhat szeptembertől a TikTok, amennyiben a cég nem igazítja működését az uniós jogszabályokhoz. Ezt maga Thierry Breton belső piacért felelős EU-biztos közölte a TikTok vezérével, Shou Zi Chew-val. Breton kifogásai a hamarosan életbe lépő digitális szolgáltatási törvénnyel, a DSA-val (Digital Services Act) kapcsolatosak.

 

Thierry Breton kijelentette: az EU akár a szankciók teljes körét (ez jelentené a kitiltást) is hajlandó bevetni polgárai védelmében, „ha az ellenőrzések nem mutatják ki a teljes körű megfelelést”.

Shou Zi Chew válaszában elmondta, elkötelezettek, hogy megfeleljenek a DSA-nak. Emellett komoly erőfeszítéseket tettek, hogy az EU előírásaihoz igazítsák az adatvédelmi szabályaikat, valamint a dezinformáció kezelésére vonatkozó gyakorlati kódexüket. Mert a „felhasználóink biztonsága a legfontosabb” – tette hozzá Twitteren Caroline Greer, a TikTok közpolitikai és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Bár Breton az EU-s fenyegetést azzal indokolta, hogy a TikTok közönsége a legfiatalabb korosztály, ami nagyobb felelősséget is ró az oldalra, van ott még más ügy is. Egyrészt évek óta él a gyanú, hogy a videómegosztót birtokló ByteDance közvetlenül be van kötve a kínai államhoz. Az biztos, hogy állami tulajdon már van a cégben, amire válaszul két fontos piacán, az USA-ban és Indiában is fontolgatják a közösségi oldal teljes körű betiltását.

A TikTok egyelőre keményen lobbizik, és igyekszik bizonyítani, hogy nem az, aminek gondolják, és nem a kínai kormánynak szállítja a felhasználói adatokat. Ennek érdekében Chew a múlt héten személyesen járt Brüsszelben, hogy Margrethe Vestager trösztellenes biztost meggyőzze: vállalata mindent megtesz, hogy betartsa az EU előírásait.

Nehezíti a TikTok meggyőző munkáját, hogy tavaly decemberben kiszivárgott egy belső levelezés, amiből kiderült: a vállalat alkalmazottai két újságíró (az egyik a Financial Times munkatársa) után kémkedtek, állítólag sikertelenül. Valójában az újságírók titkos informátorait akarták lebuktatni, akik a vállalat belső ügyeiről beszéltek. A cég beismerte a hibát, és kirúgta az ügyben érintett négy dolgozóját.

– a Maszol.ro portálról





 





Ezeket olvastad már?
Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás