Csaló járja az utcákat Újbudán! Egy mozgáskorlátozott szervezet nevében veri át áldozatait





Egy szívtelen imposztor a nehéz helyzetűek iránti segítőkészséget próbálja kihasználni, és ezáltal pénzre szert tenni a XI. kerületben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.08.
XI. kerület visszatérő átverés

Megrázó felhívás indult útjára a közösségi médiában. A legnagyobb újbudai privát Facebook-csoportban tették közzé a figyelmeztetést róla, hogy egy mankós férfi a MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) nevében gyűjt pénzt és „aláírást”, miközben semmilyen kapcsolatban nem áll a szervezettel. Tevékenységével azonban átver jóhiszemű embereket, akik szívesen segítenének a rászorulóknak, de ezek után lehet annyira csökken a bizalmuk, hogy kétszer is meggondolják, hogy kinek segítsenek.

Egy mankós csaló csöngetett be a nő üzletébe, pénzt akart szerezni az állítólagos szervezetének Képünk illusztráció/Fotó: Shutterstock

„Kedves Tagok, sziasztok! Nem tudom ki járt meg így, de egy csaló járja az utcákat itt a 11. kerületben. Nekem az Allee-val szemben van szalonom, és egyszer csak csengetett valaki, és egy nagyon vékony, alacsony, roma férfi mankókkal, kezén két tapasz volt (mintha vérvételen vagy kórházban járt volna) jelent meg a bejárati ajtómban… köhögött is, és nagyon nem volt szimpatikus. Pénzt gyűjtött a MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) nevében, és egy kis füzetben gyűjtötte mindenkitől az aláírást és pecsétet a pénzösszeggel együtt. Én éreztem, hogy csaló, de úgy voltam vele, inkább adok neki 3000 Ft-ot, csak minél hamarabb menjen el, mert nagyon nem volt jó érzésem vele kapcsolatban. Rögtön felhívtam a MEOSZ-t, és közölte az úriember, aki felvette a telefont, hogy ők nem gyűjtenek semmilyen módon adományt, pláne nem így (természetesen), és már fél évvel ezelőtt volt hasonló eset, így jelenti a rendőrségnél” – írta bejegyzésében egy hölgy.

A Metropol az elmúlt években több alkalommal is írt hasonló esetekről, amikor Budapesten emberek munkásembereknek, kamuvízszerelőnek, vagy más „segítőkész” szakembernek adták ki magukat, hogy így jussanak az áldozataik pénzéhez.

Figyeljetek oda, hogy nehogy átverés áldozatává váljatok Fotó: Shutterstock/ illusztráció

A pandémia alatt összegyűjtötte a Metropol az 5 leggyakoribb átverési módot, ahogy a csalók próbálkoznak főként idős áldozataiknál:

Az öt leggyakoribb időseket átverő trükk

• Az unokázós csalók az áldozat szeretteire hivatkozva csalnak ki pénzt telefonon azzal, hogy segítségre szorul a rokonuk.

• Megkeresik őket telefonon azzal, hogy vakcinát árulnak soron kívül, olcsón.

• Ingyenes termékbemutatókra invitálják őket, hogy azután haszontalan drágaságokat sózzanak rájuk.

• Ismert cégek nevében csalnak ki pénzt és jutnak hozzá bankkártyaadatokhoz a neten.

• Szerelőnek, utazó ügynöknek és kereskedőnek adják ki magukat, majd kirabolják az áldozatot.





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás