Életveszélyes! Ezeket a TikTok-kihívásokat semmiféleképpen se próbáld ki!

Sok hasznos és használható dolgot mutatott már az alig ötéves közösségimédia-alkalmazás, azonban vannak olyan kihívások, amelyek nagyon veszélyesek és akár halállal is végződhetnek.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.28.
a TikTok veszélyes lehet

A TikTokot időről időre leuralják a különböző kihívások, amelyek között vannak jók is, viszont kevesebb szó esik azokról, amelyek baleset- vagy életveszélyesek.

A legveszélyesebb a blackout kihívás

Ezt a kihívást más néven „Blackout Challenge”, „Passout Challenge”, „The Choking Game” vagy „Speed Dreaming” is szokták emlegetni. A lényege annyi, hogy a résztvevők egy háztartási cikkel addig fojtogatják magukat, amíg el nem veszítik az eszméletüket. Ez az egyik legveszélyesebb TikTok-trend, mivel ebbe az utóbbi időben nagyon sok fiatal meghalt. Még tavaly áprilisban így hunyt el egy 12 éves kisfiú, az év végén pedig egy 10 éves kislány vesztette életét, aki szintén kipróbálta ezt a életveszélyes challenge-et.

A blackout kihívásnak már halálos áldozata is van – Fotó: TikTok

Condom challange

Ha ez a kihívás egy strandon vagy egy medence partján történne egy lufival, akkor talán még nevetni is tudnánk. Így azonban nem tudunk. Ugyanis ez a challenge abból áll, hogy valaki egy vízzel teli óvszert húz a másik kobakjára. Ha a gumi jó pillanatban kerül az illető fejére, akkor az ember csupa víz lesz. Ez a kihívás viszont rosszul is elsülhet, hiszen egy légmentesen záródó óvszer akár fulladást is okozhat.

Ez a challange fulladásveszélyes is lehet – Fotó: TikTok

Hot water challenge – forró vizes kihívás

Mindannyian el tudjuk képzelni, hogy mekkora fájdalmakkal tud járni, ha véletlenül leforrázzuk magunkat egy fazék vízzel vagy más forró anyaggal. Ha ezt el tudtuk képzelni, akkor ezt a kihívást biztos, hogy soha az életben nem fogjuk kipróbálni. A challenge itt sem bonyolult, mindössze annyit kell csinálni, hogy a másik emberre kell önteni egy tál forrásban lévő vizet. Ez a kihívás amellett hogy hatalmas fájdalmakkal jár, akár maradandó égési sérüléseket is okozhat.

Mindig jusson eszünkbe a forró vízzel teli fazék, amikor ezt a kihívást akarjuk megcsinálni – Fotó: TikTok

Back Cracking Challenge – Hátropogtatás-kihívás

Ha ezt profi szakemberek végzik, akkor nincsen vele semmi probléma és még az egészségünkre is jó hatással van, azonban, ha ezt tinik csinálják, akár balesetveszélyes is lehet. Ehhez a kihíváshoz két emberre van szükség, akik egymásnak háttal állnak, a karukat összefonják, és az egyik fél előre hajolva a hátára veszi a másikat, majd jól kiropogtatja annak gerincét. Ez a TikTokon futó trend annyira nem veszélyes, mint mondjuk azt elsőre gondoljuk, de szakértők szerint súlyos sérüléseket is szerezhetünk, ugyanis egy rossz mozdulattal akár ki is csavarodhat a gerincünk.

Bízzuk a gyógytornászunkra a hátunkat – Fotó: TikTok

Koronavírus-kihívás

Nem elég, hogy már több mint két éve küszködünk a járvánnyal, mégis vannak olyanok, akik egy kihívással próbálják meg felhívni a figyelmet arra, hogy szerintük valójában szó sincsen itt semmilyen járványról. Ava Louise ezt akarta bizonyítani és egy igazán megdöbbentő ötlete támadt, kitalálta, hogy megnyalja a vécédeszkát azon a repülőn, amelyen utazott. A merőben gusztustalan mutatványt még le is videózta és feltöltötte a TikTokra. Később kiderült, hogy a nő magángéppel utazott és háromszor lefertőtlenítette a vécéülőkét, mielőtt azt megnyalta volna. Bár így már kevésbé veszélyes, de azért így se próbálja ki senki.

Ez meg senkiben még csak fel se merüljön! – Fotó: TikTok

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás