Itt a bizonyíték: többet szexelünk a lazítások óta





Az emberek a járvány miatti korlátozások feloldásával nagyobb mennyiségben vásárolnak szexuális egészséggel összefüggő termékeket, mint korábban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.29.
ölelés

Megnövekedtek az óvszerek eladásai azokban az országokban, ahol lazítottak a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon, ideértve Kínát is idézi az Origo a BBC cikkét a Reckitt multinacionális gyártóvállalat adataira hivatkozva.

A Durex márka eladásai – Angliában – két számjegy mértékben növekedtek 2021 első negyedévében, összehasonlítva az előző év azonos időszakának adataival, de a növekedő tendencia világszinten is igaz. Az emberek a járvány miatti korlátozások feloldásával nagyobb mennyiségben vásárolnak szexuális egészséggel összefüggő termékeket, mint korábban.

A tavalyi eladási adatok is arra mutattak rá, hogy a járvány elején, amikor mindenkiben nagy volt a félelem, az emberek kevesebbet szexeltek. A nyári enyhítésekkel azonban ismét megjött a kedv, és most is hasonló játszódik le azokban az országokban, ahol már elindult a fokozatos nyitás.

Korábban a Metropolnak dr. Hevesi Kriszta mesélt arról, hogy a szinglik életében a kevesebb szex eleinte bizonyos értelemben sokkal pozitívabb végkifejlethez vezetett.

Hevesi Kriszta szerint a pároknak és a szingliknek sem volt könnyű az elmúlt egy év (Fotó: Schellné Kecskeméti Anna)

Jót tett nekünk ez a fajta lelassulás a rapid randik sodrásából: az elnyújtott ismerkedéseknek, csetes beszélgetéseknek köszönhetően jobban észrevettük a szexpartner mögött az embert. A második hullám azonban már túl sokáig tartott, s ilyen pozitív hozama sem lett. A közös terek hiánya folytán a találkozások nagyrészt az utcára száműzettek, ami pedig a hideg miatt bebugyolált testek és a maszk mögé bújtatott arcok ismerkedését jelentette. A merészebbek felhívták magukhoz ismeretlen ismerősüket. A »nálad vagy nálam« kérdés így viszont már sokkal nagyobb kockázatot rejtett – a többség nem is merte bevállalni” – árulta el Hevesi Kriszta.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás