RETRO RÁDIÓ

Drogbarlangra csaptak le a rendőrök Vácott

Apa és fia terjesztették a kábítószert a környéken.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.01.31. 10:00
A nap fogása

A 28 éves férfi csíptek fülön a rendőrök kábítószer terjesztés közben Vácott. A lefülelés után házkutatást tartottak a G. Gergő lakásában a rendőrök, aki nagy mennyiségű, különböző típusú kábítószergyanús anyag, a kábítószer csomagolásához, hígításához, méréséhez szükséges eszközt foglaltak le. A helyszínen talált 48 gramm bruttó súlyú csomagban kokainra, a 60 darab pink színű tablettában MDMA hatóanyagra adott jelzést a gyorsteszt. A kutatás során további két csomagban bruttó 644 gramm és bruttó 42 gramm tömegű fehér, kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak a nyomozók, mely az előzetes szakvélemény szerint amfetamint tartalmaz.

(MTI/EPA/Bob Pearson)

Az ügy ekkor még nem ért véget, ugyanis a hivatalos szervek a férfi apjának dejtári lakását is átkutatták. A mélygarázsban lévő helyiségben nagy mennyiségű, különböző típusú kábítószergyanús anyag, a kábítószer csomagolásához, hígításához, méréséhez szükséges eszközt foglaltak le. Ezen felül összesen bruttó 740 gramm zöld színű, növényi ágvégződés, feltehetően marihuana, bruttó 965 gramm fehér, kábítószergyanús por, feltehetően amfetamin tartalmú speed por lefoglalására került sor. Az előzetes szakvélemény alapján amfetamin tartalmú anyag egy része simítózáras tasakokba volt kiszerelve, továbbértékesítés céljából.

A nyomozók megállapították, hogy apa és fia egymást segítve vettek részt a drog beszerzésében, de az azzal kapcsolatos információkról, időpontokról társuk, Sz. Attila is értesült. A beszerzett kábítószereket - az értékesítést megelőzően - Vácon, kifejezetten az erre a célra bérelt garázsokban, illetve az apa dejtári ingatlanában raktározták.

Fotó: Pixabay

A 2021. január 28-i összehangolt rendőri intézkedés eredményeként Sz Attila, G. Gergő, valamint ez utóbbi apja ellen a (KR NNI) Felderítő Főosztálya Bűnszervezetek Elleni Osztálya – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ezeket olvastad már?
Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

„Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

„Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

A Dunába vetette magát egy férfi az Erzsébet hídról

A Dunába vetette magát egy férfi az Erzsébet hídról

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás