Váratlan fordulat: ezt mondta Gábor Zsazsa özvegye a díva szobrával kapcsolatban

Az eredeti tervek alapján a néhai színésznő szobra Budapest II. kerületében állna, ám ez végül nem valósult meg. Gábor Zsazsa özvegye elárulta, mit tervez most.



Megosztás
Szerző: Trinity
Létrehozva: 2024.07.06.
Frédéric von Anhalt szobor Gábor Zsazsa Babusa János

Ahogyan arról a Metropol már korábban beszámolt, a 2016-ban elhunyt legenda, Gábor Zsazsa februárban kapott volna szobrot Budapesten, pontosabban a második kerületben, ám ebből végül nem lett semmi. 

Gábor Zsazsa
Gábor Zsazsa 2016-ban hunyt el (Fotó: Keystone Press Agency)

Legfeljebb annyi, hogy szép kis botrány kerekedett a műalkotás miatt. Történt ugyanis, hogy a legendás szépségű színésznő utolsó férje, Frédéric von Anhalt herceg meglátta a Babusa János szobrász által készített alkotást, és teljesen kikelt magából még az avató ünnepség előtt.

„Az alkotás fejéről már nem is beszélek! Ez nem Zsazsa, ez egy szörny, ez a szobor úgy néz ki, mint egy női ruhás férfi" – őrjöngött a folyton örökös után kutató Anhalt herceg a német Bildnek, és bizony sokáig nem is sikerült lenyugodnia.

Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt
Gábor Zsazsa özvegye kiakadt a szobron (Fotó: Máté Krisztián)

"Mi a sz*r folyik itt? Zsazsa volt a világ legszebb nője" – tette fel a költői kérdést a közösségi oldalán Frédéric von Anhalt, aki szerint az elkészült szobor olyan messze van néhai nejétől, mint Makó Jeruzsálemtől.

Azóta egyre nagyobb a rejtély a szobor körül, csak azt lehet biztosan tudni, hogy a februári ünnepség elmaradt.

Miért hallgat Gábor Zsazsa szobrának alkotója?

A Metropol még korábban megpróbálta elérni Babusa János szobrászművészt, hogy megtudjuk, van-e valamilyen fejlemény az ügyben. Nos, igencsak meglepő dolog történt. Miután telefonon felvázoltuk a művésznek, hogy milyen ügyben keressük, váratlanul megszakadt a vonal. Technikai hibára gyanakodva ismét felhívtuk Babusát, aki fel is vette, ám pár másodperc múlva ismét megszakadt a vonal. Vagy talán maga Babusa tette le a telefont? Ezt követően sms-ben érdeklődtünk a fejleményekről, ám a művész közölte, hogy egyetlen szót sem kíván mondani.

Frédéric von Anhalt új ötlettel rukkolt elő

Bár a herceg továbbra is haragos a történtek miatt, azt eltökélte, hogy ha törik, ha szakad, lesz Gábor Zsazsa szobor Budapesten. A Borsnak nemrég exkluzív interjút adó férfi annyit már elárult, hogy jelenlegi tervei alapján volt feleségének szobra a Vörösmarty téren áll majd. Ám hogy mikor készül el és ki lesz az alkotó, az egyelőre kérdéses. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás