Egyes sztárok nem hajlandók kék tintával dedikálni – ez állhat a döntés mögött

A Korona című sorozat sztárja indította a lavinát...



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.09.11.
dedikálás kék szín tiltakozás sztárok

Futótűzként terjedt az interneten az a videó, melyen Claire Foy, A Korona című sorozat sztárja elnézést kérve közölte a rajongóival, hogy nem ad autogramot kék tintájú tollal!

Egyes sztárok nem hajlandók kék tintával dedikálni Fotó: Pexels/Yan Krukau/Képünk illusztráció

A meglepődésen túl elindult a találgatás: mi állhat Claire Foy szokatlan kijelentése mögött?

Egyesek úgy vélik, ez csak babona, ám egy internetes hozzászóló bennfentesnek tűnő kommentet tett közzé:
„A legtöbb hírességet és sportolót arra tanítják, hogy ne használjon kék tintát, mert azt könnyű beszkennelni és így különböző termékekre ráhamisíthatják az aláírását, majd jó pénzért értékesíthetik azt.”

Patrick Beverley NBA-sztár korábban a The Pat Bev Podcast with Rone podcastban azt mondta: „Talán a harmadik évem után tanították meg nekem, hogy nem szabad kék tollat ​​használni, mert felhasználhatják azt az aláírást, és rátehetik egy másik mezre, hogy eladják, de ez nem működik fekete vagy szürke toll esetén.”

A TODAY amerikai reggeli tévéműsorban a téma kapcsán nyilatkozó Christopher M. Naghibi bankár és ügyvéd azt mondta, ez egy idejétmúlt dolog. Naghibi elárulta, régebben a fénymásolás során a kék tinta gyengébb kontrasztot produkált mint a fekete, ezért sok szervezet ragaszkodott ahhoz, hogy a hivatalos dokumentumokat fekete tintával írják alá. A szkennelési és nyomtatási technológia fejlődésének köszönhetően ez ma már nem jelent problémát – jegyezte meg. Egyúttal hozzátette: a fekete és a kék tinta egyaránt hamisítható – idézi az elhangzottakat az UNILAD internetes portál.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás