Különleges elismerést kapott a Sztárban Sztár All Stars énekese

Rengeteg ember és 26 fellépő emlékezett a legendás dalszerzőre, dalszövegíróra. Az ünnepségen Peter Srámek munkásságát is elismerték.



Megosztás
Szerző: S. V.
Létrehozva: 2024.09.24.
Módosítva: 2024.09.24.
Peter Sramek Szenes Iván művészeti díj

Egy kisebb településnyi ember, és sok csodás fellépő – köztük Peter Srámek – szórakoztatta a nagyérdeműt a Szenes Iván születésének századik évfordulóját megünneplő gálaesten. A hatalmas buli szervezője természetesen a zenei zseni lánya, Szenes Andrea volt, aki kitartóan, és lenyűgöző energiával ápolja édesapja emlékét.

Peter Srámek
Peter Srámek munkásságát Szenes Iván-díjjal ismerték el – Fotó: TV2

A Budapest VIII. kerületében, az úgynevezett Tisztviselőtelep városrészben fekszik a Szenes Iván tér, ami már önmagában kedves megemlékezés az eMeRTon-díjas szerzőre, akinek a dalait – talán túlzás nélkül mondhatjuk – minden jelentős hazai előadó elénekelte már. Hiszen mindenki ismeri a Nem csak a húszéveseké a világ, a Kislány a zongoránál, vagy az Úgy szeretném meghálálni elképesztő erejű slágereket. Szeptember 22-én este pedig a Szenes Iván 100 emlékkoncerten olyanok ragadtak mikrofont, mint Korda György és Balázs Klári, Csonka András és sok más hazai sztár mellett Peter Srámek is.

Peter Srámek nem csak fellépő volt

Ám az este egyik fénypontja a Szenes Andrea által alapított, édesapjáról elnevezett elismerés, a Szenes Iván művészeti díj átadása volt. Az énekes, aki előző este még a Sztárban Sztár All Stars színpadán Enrique Iglesias bőrébe bújt, most saját nevében állhatott a reflektorfényben Soltész Rezső, Balázs Klári és Korda György társaságában – akik a Szenes Iván-életműdíj büszke birtokosai. Az énekest rettenetesen meghatotta az elismerés, a közösségi oldalán így hálálkodott:

Hálásan köszönöm a Szenes Iván-díjat, és nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen nagy emberek mellett állhatok! Köszönöm, Szenes Andrea!

Az M.Páll Zoltán szobrász által tervezett szobrot a korábbi években egyébként sok más hazai művész mellett olyanok kapták meg, mint Csobot Adél, Csonka András, az életműdíjat pedig például Bodrogi Gyula.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás