Hét dolog, amit biztosan nem tudtál a Bobby Ewingot alakító Patrick Duffyról

Talán nincs olyan ember, aki ne tudná, kicsoda Bobby Ewing. Patrick Duffy ikonikus karaktere a Dallas című sorozatból sok nő szívét elrabolta a nyolcvanas években. Azonban azt kevesen tudják, hogy például a harcművészetekben is jártas a színész.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.16.
Módosítva: 2024.09.16.
Patrick Duffy Dallas bobby ewing érdekesség

Patrick Duffy sokak kedvenc színésze. Bár a legtöbben Bobby Ewingként ismerik, a tehetséges színész sokkal több mindenben jártas, mint azt bárki gondolná. Íme hét dolog, amit biztosan nem tudtál a szívtipróról.

Patrick Duffy
Patrick Duffy megbánta, hogy kiszállt a Dallasból Fotó: Dave Starbuck/Geisler-Fotopress/Northfoto

Patrick Duffy felesége ötlete volt a híres „álomévad”

A Dallas kilencedik évadjának végén Pamela arra ébred, hogy a férje, aki elvileg meghalt, épp zuhanyozik. Ezzel a trükkel hozták vissza Patrick Duffy karakterét, aki korábban kiszállt a sorozatból. Az ötlet a színész feleségétől származott. Amikor Duffy elújságolta neki, hogy visszatér a sorozatba, azt mondta, hogy kizárt, hogy vissza tudjon térni, hacsak nem egy álom volt az egész előző év.

A fia is feltűnt a Dallasban

Patrick Duffy második fia is feltűnt az ikonikus sorozatban. A kisfiú tizenegy éves korában, 1991-ben, a 14. évad 22. részében játszotta a kis Jockey Ewingot. Conor Duffy színészi pályája azóta nagy ívet futott be, több filmben és sorozatban is feltűnt.

Patrick Duffy
Patrick Duffy nehezen dolgozta fel felesége halálát Fotó: Faye Sadou/MediaPunch/Northfoto

Patrick Duffy még meghallgatásra sem ment el

Nem ez volt az első nagy televíziós szerep, amit Patrick Duffy játszott. A Dallas előtt az Ember az Atlantiszról című sorozat főszerepét is ő játszotta, épp ezért nem kellett elmennie a meghallgatásra sem, egyszerűen felajánlották neki Bobby szerepét.
Emlékszem, hogy Leonard Katzman, a sorozat ügyvezető producere ajánlotta fel nekem a szerepet” – nyilatkozta egy külföldi lapnak. „A mellettem lévő stúdióban forgattak, amíg az Ember az Atlantiszról-ban dolgoztam. Leonard már készítette elő a Dallast, és egyből rám gondolt Bobby szerepére.”

Könyvet is írt

A színész első nagyobb szerepe előtt tisztelegve az Ember az Atlantiszról címet adta első könyvének. A mű egy egyfajta önéletrajzi történet, amiben az olvasók betekintést nyerhetnek a sorozat kulisszái mögé és megismerhetik a főszereplő, Mark Harris világát.

Patrick Duffy
Patrick Duffy sokszor saját maga hajtotta végre a kaszkadőrmutatványait 
Fotó: Denis Guignebourg/Bestimage/Northfoto

A zenei pálya sem áll távol tőle

Többször is duettezett Mireille Mathieu-vel, a híres francia énekesnővel. 1983-ban a „Together We’re Strong” és a „Something’s Going On” című dalokat vették fel, amik hatalmas sikert arattak egész Európában.

A harcművészetekben is jártas

Patrick Duffy nem csak a színészi pályáján nyújt kiemelkedő teljesítményt. Több harcművészeti ágban, többek között az MMA világában is jártas. Ennek onnan ered a neve, hogy több különböző küzdősport, és harcművészet elemeit alkalmazza, így megengedi az ütést, a rúgást és a földharcot is.

Fontos számára a társadalmi felelősségvállalás

A színész több jótékonysági esemény szóvivőjeként is feltűnt már. Fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a különböző szociális problémák fontosságára. Emellett aktív szerepet játszik a mentális egészség megőrzésére irányuló kampányokban is.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás