Elképesztően sok pénzért kelt el II. Erzsébet királynő esküvőjének fontos kelléke

Csillagászati összegért kelt el a királyi koszorúslányruha. II. Erzsébet királynő esküvőjének fontos kelléke került kalapács alá a napokban.



Megosztás
Szerző: Prac Lee
Létrehozva: 2024.07.05.
Módosítva: 2024.07.05.
II. Erzsébet királynő koszorúslány esküvő

II. Erzsébet királynő esküvőjének egy fontos kelléke került árverésre nemrég, s közel 20 millió forintért cserélt gazdát.

ii. erzsébet királynő
II. Erzsébet királynő 1947-ben házasodott össze Fülöp herceggel, egy fontos kellék került most kalapács alá (Fotó: AFP)

18 millió forintért kelt el II. Erzsébet királynő esküvőjének kelléke

II. Erzsébet királynő 1947-ben, még hercegnőként mondta ki a boldogító igent Fülöp hercegnek a Westminster-apátságban. Világra szóló esküvőjükön nyolc koszorúslány tündökölt összeillő, elefántcsontszínű ruhában. Egyikük, a 2016-ban elhunyt Lady Elizabeth Lambart elegáns ruhája a napokban került árverésre a Christie’s aukciósházban. A leütési ára végül 48 420 dollár volt, ami mai árfolyamon közel 18 millió forintnak felel meg. A végső licitet egy kiléte eltitkolását kérő magánszemély tette.

Princess Elizabeth and Prince Philip Royal Wedding November 1947 Princess Elizabeth and the Duke of Edinburgh. Balcony s
II. Erzsébet királynő esküvője a Westminster-apátságban volt, ahol nyolc koszorúslány vette körbe (Fotó: Mirrorpix / Getty Images)

Ez csodálatos lehetőség arra, hogy valaki megszerezze a királyi divattörténet egy ritka darabját” – fogalmazott az esemény előtt a divatház képviselője. „Finom szabásával, gyönyörű hímzésével, kitűnő anyagesésével az elegáns ruha megtestesíti Sir Norman Hartnell stílusának csillogását és azt a reményt, amelyet a néhai királynő és Edinburgh hercegének esküvője adott a háború utáni Nagy-Britanniának” – tette hozzá. Az aukciósház eredetileg 38 ezer és 63 ezer dollár közé saccolta a ruha értékét.

A különleges eszmei értékű ruhát sokáig a bath-i Divatmúzeumban állították ki, egy alkalommal pedig a brit szupermodell, Kate Moss is viselte egy magazin fotózásán.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás