Ma ünnepli születésnapját az Oscar-díjas Helen Mirren

79 éves lett a színésznő, aki három királynőt is játszott a nagy vásznon. Helen Mirren ma ünnepli születésnapját!



Megosztás
Szerző: Cs.I.G.a
Létrehozva: 2024.07.26.
Helen Mirren születésnap színésznő

Helen Mirrent senkinek nem kell bemutatni. Az Oscar- és két Golden Globe-díjas színésznő számos hollywoodi filmben játszott főszerepet, és ha feltűnik a vásznon képes elvenni mindenkitől a reflektor fényt. Édesapja, Vaszilij Petrovics „Basil” Miranoff brácsás volt a Londoni Filharmónikusok Zenekarban, míg édesanyja egy hentes lánya volt, aki húst szállított magának Viktória brit királynőnek. 

Helen Mirren
Helen Mirren filmek való tehetséges alakításaival már fiatalon kiérdemelte, hogy a brit lovagrend tagjai közé avassák (Fotó: NurPhoto via AFP)

Az eredetileg orosz-angol származású színésznő 1970 óta szerepel nagyszabású filmekben, és három brit uralkodót is megformált a nagy vásznon, I. Erzsébetként még Golden Globe-díjat is kapott. A színésznő első komoly szerelmi kapcsolata egy színésszel, Liam Neesonnel volt. A nála 6 évvel fiatalabb színésszel az 1981-es Excalibur forgatásán ismerkedtek meg, akivel 4 évig éltek együtt. Helen Mirren fiatalon, már 1996-ban kiérdemelte, hogy brit lovagrend tagjai közé avassák, először azonban visszautasította II. Erzsébet királynőt, így végül 2003-ban kapta meg a kitüntetést.

Helen Mirren
Helen Mirren imádja a nudista strandokat (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

Helen Mirren már közel 30 éve házas 

Helen Mirren 1986-ban kezdett randevúzni Taylor Hackford rendezővel, akivel végül 1997-ben éppen a férfi 53. születésnapján házasodott össze. Saját bevallása szerint azért nem született soha gyereke, mert teljesen hiányzik belőle az anyai ösztön. Dame Helen Lydia Mirren ma ünnepli 79. születés napját!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás