Gyászhír: meghalt a Mission: Impossible sztárja

A gyönyörű színésznő hosszú és tartalmas karriert zárt le.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.04.
gyász tragédia színésznő búcsú

101 éves korában elhunyt Hollywood és a Broadway sztárja, Janis Paige. A hihetetlen kort megért színésznő családja körében, Los Angeles-i otthonában hunyt el vasárnap – erről barátja, Stuart Lampert számolt be. A sztár 60 éves pályafutása során rengeteg filmben és televíziós sorozatban játszott, rajongói láthatták többek között a Mission: Impossible című televíziós sorozatban, a Selyemharisnyában, és a Ne egyétek meg a százszorszépeket! című moziban. A karrierje beindulása után nem csak filmszerepeket vállalt, hanem a színház világába is belekóstolt.

A színésznőnek 1955-tő 1956-ig még saját televíziós szitkom sorozata is volt, amelyben egy kislányát egyedül nevelő, özvegy éjszakai bárénekesnőt játszott.

A Selyemharisnya című filmben ráadásul a világhírű énekessel Fred Astaire-rel is volt lehetősége együtt táncolni Janis Paigenek, aki egy korább iinterjújában azt nyilatkozta, az volt élete egyik legmeghatározóbb pillanata. 

Bár a színésznő még a 80-as években visszavonult a filmezéstől, továbbra is gyakran szólalt fel közéleti témákban, így tett a Me Too mozgalom kitörésekor is, amikor 2018-ban, 95 évesen „lépett ki a fényre” és árulta el, hogy 73 évvel korábban ő is nemi erőszak áldozata volt, amikor az egyik milliárdos vállalkozó, Alfred Bloomingdale bántalmazta őt – számolt be róla a Metro magazin.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás