Tompos Kátya gyógykezelését 20 millió forinttal támogatta Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc felesége elárulta, mi legyen a pénzzel a színésznő halála után.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.31.
Módosítva: 2024.05.31.
Tompos Kátya Mészáros Lőrinc Várkonyi Andrea gyógykezelés támogatás

20 millió forintot utalt át a Tompos Kátya gyógykezelésére Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea – értesült színházi berkekből a Blikk. Bár az összeget nem erősítette meg, a felajánlást tényét elismerte a lapnak Mészáros Lőrinc felesége.

2070421_0009_MOR
Péntek hajnalban meghalt Tompos Kátya (Fotó: Simon Moricz-Sabjan)

„Nem szerettük volna nagy dobra verni, hogy közreműködtünk, de az tény, hogy nagy szeretettel, annak a reményében adtuk az összeget, hogy Kátya felépül. Borzasztóan fájó tudni, hogy már késő volt, ezúton is őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak” – mondta a Blikknek Várkonyi Andrea.

várkonyi andrea mészáros lőrinc
Fotó: Ripost

Pénteken érkezett a szomorú hír: meghalt Tompos Kátya. Hogy mi legyen a gyógykezelésre felajánlott pénzzel, arról így nyilatkozott Várkonyi Andrea:

„Az összeget semmiképpen nem kérjük vissza, ez fel sem merült. Mi ezt a pénzt a Fábián Juli Alapítványnak utaltuk el, azt szeretnénk a férjemmel együtt, ha az alapítvány eljuttatná az összeget olyanoknak, akiknek szükségük van rá.” 

Mint azt a Metropol megírta, Tompos Kátya hosszantartó, súlyos betegségben szenvedett, és péntek hajnalban, 41 éves korában meghalt meg. A Jászai Mari-díjas színésznő már évek óta küzdött a betegséggel, ám nem akarta életének ezt a nehéz szakaszát megosztani másokkal. A kezelések azonban – amelyeknek sajnos nem lett olyan eredménye, mint amire számítottak –, minden pénzüket elvitték. Hiába a családi összefogás, a barátok segítsége, egy idő után mindenük ráment. Ekkor született meg a döntés, hogy a nyilvánosság felé forduljanak. A színésznő barátai és családja gyűjtésbe kezdettt, felhívásukra az egész ország megmozdult, segélykoncertet is szerveztek.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás