90 millió forintot kapnak a Mészáros Csoport alapítványától kisgyermekes családok

Nagyvonalú felajánlást tett Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány átadóján: megemelte az addig ígért támogatás összegét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.30.
Módosítva: 2024.05.30.
díjátadó Mészáros Csoport Mészáros Lőrinc család felajánlás

Régi ismerősökként köszöntötték egymást azok a Vál-völgyi kisgyermekes családok, akik május 29-én szerdán késő délután arra a felcsúti rendezvényre igyekeztek, amelyen a Mészáros Csoporthoz tartozó Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány lakásfelújítási támogatásait adták át.

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa Fotó: Máté Krisztián

A sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson 36, a térségben élő, kisgyermekes család csatlakozhatott ahhoz a korábban díjazott közel 200 családhoz, akik 2021-től kezdődően megkaphatták a támogatást, amit otthonuk felújítására használhatnak fel.

Nagyon sokat jelent számunkra ez az összeg, amit a tető felújítására fordítunk majd. A ház szigetelése nemrég lett kész, így most a felújítás végére érhetünk, amit már nagyon várunk

– mondta el lapunknak az egyik támogatott családapa, Szabó Dániel. Majd hozzátette:

A Váli-völgy egy kicsi, nagyon összetartó közösség, mindannyian segítjük egymást, amiben csak tudjuk.

A különleges eseményen Kelemen Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója mutatta be a meghívott részvevőket, többek között Tessely Zoltán országgyűlési képviselőt, Mészáros Lászlót, Felcsút polgármesterét, Bálint Istvánné Andreát, Bicske polgármesterét, dr. Sisa Andrást, a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriumi tagját, Mácsodi Ferencet, a Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriumi tagját, valamint Mészáros Lőrincet, a Mészáros Csoport tulajdonosát.

Mácsodi Ferenc, a Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriumi tagja Fotó: Máté Krisztián

A magyar emberekben többek között az is közös, hogy saját otthont szeretnének, ahol biztonságban tudhatják szeretteiket

– fogalmazott Mácsodi Ferenc, aki azt mondta: családonként két és fél millió forint a felújítási támogatás. Csakhogy eredetileg kétmillió forintról volt szó. Mészáros Lőrinc azonban „vette a lapot” és nagylelkűen ott, helyben megtoldotta a támogatást: 

Idén nem kettő, hanem két és fél millió forintos támogatást kap minden, a pályázatot megnyert család

– jelentette ki. Így a Mészáros Csoport a tervezetthez képest 18 millió forinttal több támogatást nyújt az alapítványnak.

Szabó Dániel és családja a támogatói díszoklevél átvételekor Fotó: Máté Krisztián

Így idén családonként már két és fél millió forintért pályázhattak az Alcsútdobozon, Felcsúton, Tabajdon, Válon, Kajászón és Vértesacsán élő, gyermeket nevelő, 45 év alatti párok, akik a meglévő ingatlanjaikat szeretnék felújítani.

A Mészáros Csoport tulajdonosa által 2017-ben létrehozott Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak hála, 2021 óta összesen csaknem 300 család kaphatott segítséget a pályázaton keresztül. Az idén támogatott 36 család összesen 90 millió forintot kap, mely komoly segítség az életkezdéshez és a jövőjük megalapozásához.

Mészáros Lőrinc is Vál-völgyi, négy gyermeke és öt unokája van, így átérzi, hogy milyen egy összetartó közösséghez és egy családhoz tartozni. A Mészáros Csoport tulajdonosa május 28-án kedden magánemberként egy speciális betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ – Kapcsolat Központnak. A felajánlások ugyanakkor még nem értek véget:

Lehetőséget adunk Bicske Város Önkormányzata számára, hogy elindítsanak egy lakásfelújítási programot, melyet ők bírálnak majd el, melyhez a Mészáros Csoport ajánlja fel az elnyerhető összeget, hogy ezzel sok bicskei családnak tudjunk örömet szerezni

– hangzott el Mészáros Lőrinc bejelentése.

Szabó Dániel és családja nagyon hálás az elképesztő felajánlásért Fotó: Máté Krisztián

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány az elmúlt években összesen közel 700 millió forinttal segítette a környéken élő családokat. Az esemény zárásaként Mészáros Lőrinc, Mácsodi Ferenc és dr. Sisa Andrást adta át a támogatói díszokleveleket a pályázaton nyertes kisgyermekes családok számára.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás