Házasság első látásra: csodákra képes a műsor sztárja ezzel a három egyszerű kérdéssel

Nálad mit érne el a műsor sztárja? Tégy egy próbát!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.05.29.
Házasság első látásra aggodalom Sarkadi Bálint

Bár a Házasság első látásra című műsor a szakemberek által összepárosított szereplőkről szólt, többen is magukra ismerhettek bennük vagy párhuzamot találhattak a tévékamerák előtt összeadott házasok által generált, netán velük megtörtént párkapcsolati problémák és a saját magánéletük között. A párkapcsolati nehézségek, illetve az azzal kapcsolatos téveszmék vagy hibás reakciók megismertetése külön erőssége volt a műsornak és annak szakértő sztárjainak, Tóth Melinda, Gaál Viktor és Sarkadi Bálint pszichológusnak. Utóbbi egy izgalmas témát dobott fel pszicho_apu névre keresztelt TikTok-csatornáján a napokban.

sajtotajekoztato
Balról jobbra: Sarkadi Bálint, Tóth Melinda és Gaál Viktor a Házasság első látásra című reality szakértő sztárjai (Fotó: Ripost)

„Hogyan engedd el az aggodalmaidat?” – hangzik a kérdés, melynek hatékony megoldásáért bizony többen is fizetnének! Jó hírünk van: létezik hatékony megoldás, melyért ráadásul nem kell kinyitni a pénztárcát. Igaz, annak, aki eredményre vágyik, bizony bele kell feccölnie némi munkát. Jöjjenek a részletek Sarkadi Bálinttól!

„A minap szembejött velem egy Mark Twain-idézet. Így hangzik: «Sok mindenen aggódtam az életemben, a nagy részük meg sem történt»”
– kezdi a pszichológus az egyszerre vicces, másfelől rendkívül tanulságos gondolattal. Majd így folytatja:

„Erről eszembe jutott, hogy milyen gyakran szoktam találkozni olyan személyekkel, akik olyan dolgokon tudnak aggódni, amik nagy valószínűséggel sohasem fognak bekövetkezni. Ha neked is vannak ilyen aggodalmaid, akkor három egyszerű kérdés megválaszolása segíthet neked ezeknek az elengedésében.”
– árulja el Sarkadi Bálint, majd felteszi a három kérdést:

1. kérdés: Hogyan alakult ki benned ez a hiedelem? Milyen tényezők hatására, mikor alakult ki benned?


 

2. kérdés: Miért jó neked ez a hiedelem? Tudom, ez egy fura kérdés, de nagyon sok esetben azért tud fennmaradni egy irracionális félelem vagy aggodalom, mert valamilyen módon hasznos a személy számára.


 

3. kérdés: Mi történne, ha megszabadulnál tőle? Milyen következményekkel járna a számodra, hogyha már nem lenne az életed része ez az aggodalom?

Végül így összegez a szakember:
Ha megtalálod a válaszokat ezekre a kérdésekre, akkor közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy elengedd ezeket az aggodalmaidat!”









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás