Megható gesztus: ezt tette Tordy Géza halála után Hegyi Barbara





A művésznő Telekes Péter kollégájával fogott össze.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.04.21.
Tordy Géza hegyi barbara faültetés

Micsoda veszteség! 85 éves korában elhunyt Tordy Géza, a nemzet színésze, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, érdemes és kiváló művész. Kolléganője és barátja, Hegyi Barbara nemcsak visszaemlékezve, de tevőlegesen is ápolja a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának emlékét.

2024.04.18
Tordy Géza temetés
A színművésztől április 18-án vettek végső búcsút szerettei, barátai Fotó: Bánkúti Sándor

„Nemrégiben elvesztettünk egy szívemnek nagyon kedves barátot, kollégát, Tordy Gézát, vagy ahogy Rozi mondta mindig, Torma Gézát. Ezért ma a 10 millió fa és a Vígszínház faültetési programján Telekes Pepével ültettük egy fát a tiszteletére”
– írta Hegyi Barbara az Instagram-oldalán.

Hegyi Barbara--002-VI
Hegyi Barbara nemcsak visszaemlékezve, de tevőlegesen is ápolja Tordy Géza emlékét

A művésznő a bejegyzése mellé két képet illesztett. Az archív fotón kislánya, Balikó Rozi éppen Tordy Gézának ad puszit, míg a friss felvételen Hegyi Barbara kollégájával, Telekes Péterrel fát ült az elhunyt művész emlékére.

Tordy Géza 1938. május 1-jén született Budapesten, pályafutása során többek között olyan színdarabokban alakított emlékezetest, mint a Cyrano de Bergerac,  az Egy csepp méz, a Sok hűhó semmiért, Az ügynök halála, a Lear király vagy a Szentivánéji álom. A filmvásznon is sokszor láthatta a közönség, gazdag filmográfiája gyöngyszemei közé tartozik A fűre lépni szabad, A kőszívű ember fiai, az Egri csillagok, a Fekete gyémántok, A vörös grófnő, illetve 2023-ban a Hadik című mozifilm. Tordy Géza rendezett is, színpadra vitte A vágy villamosa, a Furcsa pár, az Egerek és emberek, Az öreg hölgy látogatása vagy A miniszter félrelép című sikerdarabot.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás