„Abban a házban laktam, ahol kinyomtatták a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt” – Nacsa Olivér meglepő vallomást tett





Szerdán mutatták be a Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet, amire rengeteg sztár volt kíváncsi. Többek között Nacsa Olivér és Tripolszky Anna is, akik elárulták, számukra miért különleges március 15.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.03.15.
Nacsa Olivér Most vagy soha! Tripolszky Anna Landerer-nyomda

Nacsa Olivér gyönyörű menyasszonyával, Tripolszky Annával jelent meg a Most vagy soha! film díszbemutatóján, lapunknak pedig sikerült pár szót váltani a szerelmesekkel, mielőtt megnézték volna a nagy sikerű mozit. A Karinthy-gyűrűs humorista már a beszélgetés elején elárulta: számára nagyon különleges ünnep március 15., hiszen személyes kötődése van ehhez a naphoz. Vagyis inkább úgy mondhatnánk, hogy az eseményekhez.

Nacsa Olivér
Fotó: Szabolcs László
Nacsa Olivér a menyasszonyával érkezett a Most vagy soha! premierjére

Nacsa Olivér: Az életem része március 15.

Mint kiderült, Olivér hosszú éveken keresztül abban az épületben élt, aminek az egyik legfontosabb szerepe volt a forradalom előkészítésében. Ez nem más, mint a Landerer-nyomda, ahol a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt nyomtatták ki Petőfiék.

Nekem az életem része március 15.

– kezdte lapunknak Nacsa.

Voltam olyan szerencsés, hogy hat évig abban a házban laktam, ahol régen a Landerer-nyomda működött, és ahol kinyomtatták a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt. Tehát én hat éven keresztül azokon a lépcsőkön mentem fel és jöttem le nap mint nap, és mindig elképzeltem, hogy lehet, hogy abban a lakásban, amiben éppen én éltem, ott állhatott mondjuk a nyomdagép… Éppen ezért, nekem mindig nagyon speciális volt ennek az ünnepnek a hangulata” –  mondta Olivér, aki szerint Petőfiékre hősként kell tekinteni a magyar embereknek. 

„Az egyik legnagyobb és legfontosabb ünnepünk! Szól a hazaszeretetről, a szabadságról, az ünnepről. Arról, hogy van egy emelkedett pillanat, ami összehozza a nemzetet. Szerintem egyébként a magyarokban a nemzeti öntudat az sokkal erősebb, mint bármelyik másik társadalomban. Most csak vegyük Petőfiéket, akikre abszolút példaképként, hősként tekinthetünk. Ők megmutatták és egyben meg is tanították, hogy mit jelent a hazaszeretet” - tette hozzá a humorista. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás