Az internetes hírnév megváltoztatta a mém, Hide the Pain Harold személyiségét





Arató András arcát mindenki ismeri, aki használja a világhálót, de nem sokan tudják róla, hogy valójában mérnök. Az internetes hírnév fenekestül felforgatta Hide the Pain Harold életét, és megváltoztatta a személyiségét – de minden percét imádja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.19.
Módosítva: 2024.02.19.
Hide the pain Harold fotók mém

Volt már orvosprofeszszor, barkácsmester, tanár, sőt Mikulás is – legalábbis a fotózások kedvéért. Arató András – vagy ahogyan az egész világ ismeri, „Hide the Pain Harold”mémként hódította meg a világot. Egy fotózáson különböző célokra megvásárolható képeket készítettek róla, őt pedig érdekelte, mire használják ezeket, így ő lett az első Magyarországon, aki látta a viccet.

Arató András Hide the Pain Harold
Arató Andrásnak, ismertebb nevén Hide the Pain Haroldnak megváltozott a személyisége miután híres mém lett. (Fotó: Markovics Gábor)

Már akkor is létezett képkereső funkció, és feltöltöttem néhány ilyen képet, hogy lássam, mire használják őket. Ott voltam egy kórház oldalán, egy egyetem oldalán; ezek rendben is voltak” – kezdte a Hot! magazinnak András, majd folytatta: 

Aztán egyszer csak előjöttek az első mémek, és azt nagyon nagy arculcsapásként éltem meg, mert szerintem senki nincs hozzászokva ahhoz, hogy viccelődni kezdjenek az arcával. Nem ezt vállaltam, nem erre írtam alá!

Ezek a mém­ké­pek mind lopottak, a vicceket készítők nem vásárolják meg őket.

Korábban befelé forduló voltam

A kezdeti felháborodás után eszébe jutott, hogy mivel megakadályozni nem tudja a képek terjedését, inkább a saját kezébe veszi az irányítást.

„Láttam, hogy a mém­ol­da­lak­nak több százezer követőjük van, és eszembe jutott, hogy ha más meg tudja tenni, akkor én is. Korábban is készítettem weboldalt, hoztam létre közösségimédia-profilt, így létrehoztam egyet Haroldnak” – mesélte az internetes legenda, hozzátéve, hogy ezzel egy időben még valami történt: 

Megtalált egy orosz fiatalember, aki elmondta, hogy az országában nagyon népszerű vagyok, de ott sokan azt hiszik, hogy Harold egy képszerkesztő programmal összerakott figura. Addig győzködött, amíg egy orosz közösségi oldalra feltettem egy képet, amin egy lapot tartok, amire az van írva oroszul, hogy »Élek«.

Onnantól megváltozott az élete, hiszen civilként igen szokatlan volt számára a nagy médiafigyelem.

Megváltoztam mentálisan. Korábban befelé forduló voltam, nem kerestem a reflektorfényt, nem szívesen kezdtem beszélgetésbe idegenekkel.

„Most pedig engem mindenki ismer, én pedig senkit. Ez egy furcsa helyzet, meg kellett szokni, de ma már élvezem” — avatott be a híresség az átalakulásába.

Hot 7szam
Hide the Pain Harold azt sem bánná, ha nem keresne pénzt abból, hogy mém lett. (Fotó: Shutterstock)

Tartozom ezzel a közönségnek

Márpedig nagy az érdeklődés iránta: műsorokba, fellépésekre hívják Szibériától Dél-Amerikáig.

„Annyi élményt, annyi jót hozott! Rengeteg országot bejártam, sok értékes emberrel ismerkedtem meg. Ha egy fillért sem kaptam volna, akkor is megérné” — mondta András, akinek ettől függetlenül rengeteg reklám- és egyéb megkeresése van, amelyek hoznak is a konyhára. 

Messze több ez, mint nyugdíj-kiegészítés, de nem a pénzért teszem, hanem az élményekért. Egyrészt úgy érzem, hogy tartozom ezzel a közönségnek, a rajongóknak, másrészt abban a pillanatban, amikor ezt munkának élném meg, valószínűleg abbahagynám

– magyarázta.

A most 78 éves férfi 52 éve él boldog házasságban, a fia szintén mérnökként végzett. Eleinte a család sem örült András újfajta hírnevének.

Az elején nem tetszett nekik. De nekem sem tetszett; öt évbe telt. Nekik még tovább, de ma már elfogadják

– árulta el a családfő.

Azt mondja, ha nem a világot járná Haroldként, akkor sem ülne otthon: mindig is aktív személyiség volt. Így azonban, hogy nagyon kevés a szabad ideje, igazán kíváncsiak lettünk arra, hogy mivel tölti.

„Böngészem az internetet” – válaszolta mosolyogva András.

Arató András Hide the Pain Harold
Arató András rengeteg reklámmegkeresést kap, mióta internetes mém lett. (Fotó: Shutterstock)

Fájdalmas harisnya

András eddigi legkülönlegesebb reklámforgatása egy női harisnyáról szólt:

A reklám szerint a harisnyák könnyen szakadnak, de ez a termék nem. Itt jövök én, mint minőségellenőr a gyárban, és sehogy nem tudom elszakítani, amitől pedig én leszek szomorú, de jól titkolom.

Arató András Hide the Pain Harold
Arató Andrást internetes hírneve miatt rengeteg színpadi szereplésre is felkérik. (Fotó: Shutterstock)

Hide the Pain Harold a színpadon is népszerű

A számtalan szereplés közül kettő kiemelkedik. András minden évben fellép a Kőszegi Várjátékokon, ahol a várkapitány címerhordozóját, vagyis „heroldját” alakítja – a szervezők így kacsintanak ki az ismert mémre. A másik pedig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Spa­ma­lot, avagy a Gyalog galopp című Monty Python-darabja, ahol András történész karaktere nyitja meg mindkét felvonást. Azt mondja: bármelyik pillanatban fejből idézi a szerep szövegét.





 





Ezeket olvastad már?
Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

"Meg fogsz halni nemsoká" - Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

"Meg fogsz halni nemsoká" - Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Gyász: elhunyt a népszerű együttes meghatározó tagja - Videó

Gyász: elhunyt a népszerű együttes meghatározó tagja - Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás