Gubik Petra: „Gyerekként benne éltem a rajzfilmben”





Színésznőként az a munkája, hogy kitalált történeteket keltsen életre – a szenvedélye, az éneklés segítségével pedig kiszakad a valóságból. Gubik Petra a gyermekkoráról és a felnőttkori értékekről beszélt a Hot!-nak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.19.
Gubik Petra gyerekkor rajzfilm színésznő

A hónap szinte minden estéjén színpadon áll, sőt előfordul, hogy egy napon két előadása is van Gubik Petrának. A koncertezés mellett számos színdarabban számítanak rá; az említett két előadásos napon például két különböző produkcióban lép fel. Nem lenne lehetséges ennyi szerepet lelkesen eljátszani, ha nem a gyermekkorából hozná a csodás történetek szeretetét.

Gubik Petra
Gubik Petra szerint jó, ha felnőttként is meg tudjuk őrizni valahogy a tündérmesére való vágyódást. (Fotó: Bánkúti Sándor)

A mai napig nagyon szeretem a meséket. Felnőttként nyilván máshogy állok egy meséhez, de még most is igaz, hogy a legfontosabb a történet misztikuma, hogy mennyire tud beszippantani az adott cselekmény” – kezdte a Hot! magazinnak a művésznő.

Nem csak a fiatalabb generáció élvezi a csodás történeteket, hiszen egy mesemusical vagy egy egész estés rajzfilm a szülőt is elvarázsolja.

Ezeknek a filmeknek olyan örök érvényű igazságtartalmuk van, olyan témákat feszegetnek, amik nemcsak a gyerekeknek lehetnek fontosak, hanem a felnőtteknek is” – foglalta össze a színésznő, aki egyben a szenvedélyes színjátszás lényegét is megfogalmazta. „Nagyon kedvesek az embernek azok a figurák, akikkel azonosulhat.

Gyerekkorukban a testvéreivel rengeteg rajzfilmet néztek, és ez sokszor a mai napig jóleső emlékként köszön vissza az életében.

Ezeket a meséket a mai napig emlegetjük, és olyan jó érzés, hogy amikor felnőtt fejjel idézünk egy-egy rajzfilmből vagy animációs filmből, azonnal tudjuk, miről van szó!

A szülei sosem irányították különösebben sem őt, sem a testvéreit, de persze ügyeltek rá, hogy a koruknak megfelelő művekkel találkozzanak.

Hot 7.szam
Petra és Dolhai Attila jól megértik egymást a színpadon (Fotó: Kiss János)

„Mindet szerettem, ami hatalmas élményt nyújtott, és a zenéjével is kiszakított a hétköznapokból vagy azokból a helyzetekből, amelyekből egy kicsit elvágyódtam. Gyerekként benne éltem a rajzfilmben” – mesélte, de szerinte ez nem csak rá igaz, sőt még csak nem is kizárólag a kicsikre. 

Ezeket a történeteket a gyerekek nagyon szeretik, és szerintem jó, ha felnőttként is meg tudjuk őrizni valahogy a tündérmesére való vágyódást. Mert igazából felnőttként is ezt csináljuk, csak már kevesebb hangsúlyt kap az életben” – mesélte a színésznő





 





Ezeket olvastad már?
Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

"Meg fogsz halni nemsoká" - Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

"Meg fogsz halni nemsoká" - Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Gyász: elhunyt a népszerű együttes meghatározó tagja - Videó

Gyász: elhunyt a népszerű együttes meghatározó tagja - Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás