„Merkely professzor úr, drága jó barátom hozott vissza az életbe” – Bodrogi Gyula szeretné elfeledni betegségét





Bodrogi Gyula csak szűkszavúan nyilatkozik egészségi állapotáról. Jól van, és bízik abban, hogy ez így is marad, és még sokáig állhat imádott közönsége elé. Érthető, hogy szeretné kitörölni a tavaly történteket, hiszen felépülése sokáig kérdéses volt.



Megosztás
Szerző: N.V.N.
Létrehozva: 2023.10.15.
Bodrogi Gyula nagyapa lányunoka betegség

Bodrogi Gyulát tavalyelőtt augusztusban munkahelyi baleset érte, próba közben zuhant le egy dobogóról, melynek következtében elrepedtek a bordái. Három hónappal később a sérve miatt operálni kellett, alig épült fel a műtétből, a nemzet színészéhez májusban mentőt kellett hívni, és bevizesedett tüdővel került kórházba. Intenzív osztályon kezelték, a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően szerencsésen felépült. Nem csak a családjára ijesztett rá, hiszen az egész ország aggódott a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészért. A 89 éves színészlegenda felépülése után visszatért a színpadra, és képtelen megállni, akár csak egy percre is. A nemzet színészének választott Bodrogi Gyula a 2022-es év megpróbáltatásait követően az idén valósággal szárnyalt. Végigjátszotta a tavaszt, majd a nyáron sem tartott pihenőt, hiszen forgatott, és immár nagy lendülettel dolgozik az új színházi évadban. Mint mondja, kitűnő egészségnek örvend, betegségéről ma már nem is szívesen nyilatkozik, úgy tűnik, mégis hagyott benne nyomot a nehéz időszak.

Akkor Merkely professzor úr, drága jó barátom hozott vissza az életbe. 

„Abból a napból annyi maradt meg, hogy mentem lefelé a lépcsőn, hirtelen éreztem valamit, visszafordultam, és akkor mintha elvágtak volna mindent. Ezután már arra ébredtem, hogy meg voltam mentve! A párom, Angéla vitt Merkely doktorhoz, aki megmentett” – nyilatkozta a Sorry! magazinnak a színészóriás, aki betegségei kapcsán gyakran került az újságok címlapjára.

Bodrogi Gyula
89 évesen is képtelen egy percre leállni a munkával Fotó: Máté Krisztián

Nyáron sem állt le a munkával

Bodrogi Gyula maga mögött hagyta a problémákat, és 2023-as nyara sem telt tétlenül, nemrég filmet is forgatott.

Meg kell vallanom, kifejezetten szép nyarat tudhatunk magunk mögött, mert sok volt a jó meleg nap. Kellemes, nyárias nyár volt az idei. Az ősz szerencsére egyelőre nem egészen őszies, ám ha a tél télies lesz, akkor elmondhatjuk, hogy jó évünk volt” – mondta, majd arra is magyarázatot adott, közel 90 évesen hogy bírja még mindig a fiatalokat megszégyenítő tempóját.

A forgatást követően nem sok időm volt pihenni, de nincs ezzel baj. 

„Egyébként a Nemzetiben és a Karinthy Színházban játszom. Előbbiben az Egy, kettő, három című darabbal lépünk fel, amiben én vagyok a Titkár. Kitűnő előadás, nagyon szeretem. A Karinthyban pedig a Nagymestert játsszuk. Én alakítom a Nagymestert, és remekül érzem magam a szerepben. Számomra a játék valóságos feltöltődés.”

Ha a Jóisten megadja nekem, hogy legalább olyan egészséges maradjak, mint most vagyok, én szívesen játszom! 

„Talán már nem tudom órákon át egyfolytában fenntartani a nézők figyelmét, de még mindig imádok a közönségnek és a közönséggel együtt játszani” – árulta el a lapnak.

Bodrogi Gyula és unokája, Enikő
Enikő is örökölte híres nagyapja művészi vénáját Fotó: Szabolcs László

Büszke unokájára

Van az a mondás: az alma nem esik messze a fájától. Igaz ez Bodrogi Gyulára is, hiszen lányunokája örökölte híres nagyapja művészeti vénáját. Enikő nem csak családtagjait, hanem az egész országot lenyűgözte, amikor tavaly egy éneklős tehetségkutatóban mutatta meg tehetségét. Több alkalommal is volt alkalmuk egy színpadon állni, és a közös munka továbbra sem áll meg.

Írnak új dalokat, dolgozgatnak rajtuk. Legutóbb áprilisban jelent meg egy klipje. Elég komolyan foglalkozik a zenéléssel, büszke vagyok rá. Ha szorgalmasan csinálja, lehet belőle valami.”

Talán azt mondják, elfogult vagyok, de szerintem nagyon szép és jól használható hangja van.

„És ő maga is gyönyörű. Egy nagyapától, mondjuk, nem szokatlan, ha szépnek látja az unokáját” – mondta mosolyogva a színész.


 





 





Ezeket olvastad már?
Horváth Gréta: „A megfelelési kényszerem vakvágányra vitt”

Horváth Gréta: „A megfelelési kényszerem vakvágányra vitt”

Suzy várja az igazit és akár a gyermekvállalást sem zárja ki

Suzy várja az igazit és akár a gyermekvállalást sem zárja ki

"Budapesten jól átb*****k" - Tovább durvul Gábor Zsazsa szoborbotránya

"Budapesten jól átb*****k" - Tovább durvul Gábor Zsazsa szoborbotránya

„Amikor kijön a rendelőből, akkor ismét az én feleségem” – Ilyen Hevesi Tamásék házassága

„Amikor kijön a rendelőből, akkor ismét az én feleségem” – Ilyen Hevesi Tamásék házassága

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás