Bodrogi Gyula: „Ha a Jóisten szeret, a színpadról visz el”





Bodrogi Gyula tavaly többször megjárta a kórházat, de esze ágában sincs visszavonulni. A 89 éves Kossuth-díjas színművész még dolgozni akar, sőt azt is megfogadta, szeretné megélni a 100. évfordulóját.



Megosztás
Szerző: N.V.N.
Létrehozva: 2023.08.19.
Bodrogi Gyula színpad egészség

A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész április 15-én ünnepelte a 89. életévét. Bodrogi Gyulát tavalyelőtt augusztusban munkahelyi baleset érte, próba közben zuhant le egy dobogóról, melynek következtében elrepedtek a bordái. Három hónappal később a sérve miatt operálni kellett, alig épült fel a műtétből, a Nemzet Színészéhez májusban mentőt kellett hívni, és bevizesedett tüdővel került kórházba. Intenzív osztályon kezelték, a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően szerencsésen felépült. Nem csak a családjára ijesztett rá, egy ország aggódott érte. Bodrogi megromlott egészségi állapota már csak a múlt, ami miatt gyakran került az újságok címlapjára. Felépülése óta nem csak színházi szerepeit vette vissza, volt már két új bemutatója, sőt néhány héttel ezelőtt fejezte be a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték a forgatását. Ha pedig vége a nyári munkáknak, vadászni indul a barátaival.

Bodrogi Gyula
A színművész nyara is munkával telt, de picit sem bánja, mert a színpad tartja életben (Fotó: Máté Krisztián)

„Amíg dolgozok, élek”

Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a József Attila Színház és a Vidám színpad örökös tagja. És emellett számtalan díja, közönségdíja, életműdíja is van, ő sem tudja fejből felsorolni, mert nem ezekért csinálja. De mégis, amikor a színházi évad végén az Év legjobb színésze díjat ő kapta a Karinthy Színházban, mosolygott.

„Hát persze, hogy jólesnek a díjak, de nem ez alapján ítélnek meg az emberek. Hanem amit látnak, hallanak belőlem, abból. Körülöttem sosem voltak botrányok, mindig csendesen, de jól éltem” – mesélte Bodrogi Gyula.

Mindig is szerettem élni, szeretek mai napig, szerintem ezért is nem vitt tavaly magával a Jóisten. Mert még annyi mindent szeretnék csinálni, hiába tudom, hogy mennyi minden van már mögöttem

„De még vár rám új bemutató, szép esték a párommal, Angélával, nagy nevetések az unokákkal és biztos vár rám még valahol egy szarvasbika. Idén lettem 89 éves, nagy bulit csaptunk a csajokkal, úgymint a párom, a feleségem, na meg itt voltak a barátok. Akkor megfogadtam, szeretném a 100-at megélni. És ha a Jóisten szeret, akkor majd a színpadról visz el! Addig is itt van Angéla, aki nagyon vigyáz rám!” – mondta a Sztár Limonádénak a népszerű színművész, majd hozzátette, esze ágában sincs visszavonulni, dolgozni akar, ameddig bírja.

„Az sem zavar, hogy a nyár nagy része munkával telik. Mert engem ez tart életben!” – jelentette ki Bodrogi





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás