Ezt gondolja Endrei Judit az öregedésről: Sajnos idősként, háttérbe szorulnak az emberek

Október 1-jén van az idősek világnapja, ennek kapcsán Endrei Juditot kérdeztük arról, mit gondol, hogyan kell jól megöregedni.



Megosztás
Szerző: EVE
Létrehozva: 2023.10.01.
Endrei Judit Korhatártalan öregedés szórakozás

A már hetvenes éveiben járó, de még mindig aktív Endrei Judit egyike azon hírességeinknek, akiről érdemes példát venni abban is, hogyan kell szépen megöregedni. Az évek elmúlnak felettünk, de a legendás tévésnek nagyon jó tippjei vannak arra vonatkozóan, hogy ezt az időszakot mivel töltsük, vagy éppen mivel ne.

Először is, attól, mert elmúltunk valahány évesek, nem dől össze a világ.

„Nem szabad begubózni, egy helyben ülni, hagyni magunkat magányosnak lenni” – kezdi Judit, aki sokszor elmesélte már, hogy ő bizony tényleg nem nagyon tud sokáig egy helyben lenni. 

„A lányaim is mindig mondják, hogy «Mama, te nem bírsz a fenekeden megülni egy percig sem!», és nem mondom, hogy nincs igazuk. Én így kezelem a saját öregedésem” – mondta Endrei Judit.

Több könyvet is írt, egyik kötete címe: Korhatártalanul (Fotó: Imre György)

Juditot az életében a kemény életközépi válságok és az öregedéssel járó tanácstalanság is elkerülte. Azzal ugyanakkor tisztában van, hogy sokan szenvednek ezektől a hormonális változásoktól is terhelt időszakoktól. 

„Megrémülnek, elbizonytalanodnak, és azt látni, hogy sajnos idősként, háttérbe szorulnak az emberek. Én azt vallom, hogy ezt meg kell előzni az aktivitással, a természetjárással, gyaloglással, idősként is igen, a szórakozással” – mondta Endrei Judit, aki húgával együtt éppen ezért indította útjára a közös projektjüket, melynek részeként a témában előadásokat, beszélgetéseket tartanak.

Nem rémültem meg az idő múlásától, ki kell használni a hátralévő időnket, és ez a tanácsom a többi hasonló cipőben járónak.

„Világéletében tevékeny voltam, de ha úgy tetszik, mai kifejezéssel élve: multi tasking-olok idősen is.”

Endrei Judit eddig is sokat foglalkozott az aktív öregedéssel: már több könyvben, videós beszélgetésben körbejárta a témát, és nemsokára egy egész napos rendezvény háziasszonyaként találkozni is lehet vele. 

Endrei Judit és húga Barcelonában
Judit és húga imádnak együtt utazni, járják a világot (Fotó: Endrei Judit)

„A Senior + Expo éppen az imént említett problémákra keres, és hiszem, hogy talál megoldást: segíti az egymáshoz kapcsolódást, találkozhatnak, mozoghatnak együtt az idősebb generáció tagjai. Rengeteg ingyenes szűréssel, előadásokkal, és izgalmas fellépőkkel kedveskednek a szervezők. Én is ott leszek végig” – összegezte kedves hangján a műsorvezető, akinek aktivitását aligha lehetne tovább fokozni, de azért egy valamivel mégis szívesen lekötné a szabad energiáit.

Igen, szívesen unokáznék, de nem noszogatom a lányaimat, mert tudom, milyen ez. Én is későn szültem. Amikor eljön az ideje, akkor állok majd elébe a feladatnak!

 – nevetett jókedvűen Endrei Judit. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás