A követők segítségét kéri: Csalók áldozata lett a Sztárban Sztár versenyzője





Gubik Petra csalók áldozata lett, akik kamuprofilt hoztak létre a nevében. Mindenkit arra kér, hogy jelentsék az oldalt !



Megosztás
Szerző: BB
Létrehozva: 2023.03.25.
Gubik Petra kamuprofil csalók

Nem ez az első eset, amikor ismert emberek, magyar celebek nevében hoznak létre hamis felhasználó fiókokat, hogy megtévesszék a követőiket, de most Gubik Petra lett az áldozat.

Fotó: TV2

Csütörtökön a színésznő Instagram sztorijában figyelmeztette a követőit, egyúttal kérte, hogy jelentsék az oldalt.

Figyelem! Kamuprofil! Jelentsétek, kérlek!

-olvashatni a felszólítást.

Az internet és a szabad véleménynyilvánítás világában, sajnos még nincsen korlátozva az, hogy ki és milyen névvel tud felhasználói fiókokat létrehozni, így bárki megteheti. Nekünk, követőknek pedig nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a celebek hivatalos oldalát kezdjük követni. Őket az különbözteti meg a többitől, hogy a profiljuknál van egy kék csillag, benne egy pipával. Ez a jel arra szolgál, hogy nyomatékosítsa, ez a hivatalos oldal, felhasználója ellenőrzött, okiratokkal igazolt valódi személy, az akinek mondja magát. Emellett árulkodó jel szokott lenni, hogy valamilyen management, vagy elérhetőséget is feltüntetnek, illetve követők és bejegyzések is több száz felett van, valamint megjegyezhetik a sajtó számára, hogy a tartalom engedélyköteles.

Nos, az említett hamis profil ezzel szemben nulla bejegyzéssel és kevés követővel rendelkezik, annak ellenére, hogy a profil leírásában azt írták a csalók, hogy- „A privát hivatalos fiókom.”

Legutóbb Szinetár Dóra nevével éltek vissza a csalók, de Király Viktor és Hajdú Péter is járt már hasonló cipőben. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás