Szenved a Fradi egykori edzője, garantált kiesés

Nagyon nem indult jól a Nemzetek Ligája szereplés Kazahsztánnak, amely egyelőre egy ponttal csoportja utolsó helyén áll a B divízióban. Sztanyiszlav Csercseszovnak eddig nem termett sok babér az új munkahelyén, csapata még gólt sem tudott szerezni.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.14.
Sztanyiszlav Csercseszov kazahsztán Fradi Nemzetek Ligája

Sztanyiszlav Csercseszov 2021 decembere és 2023 júliusa között volt az Ferencváros vezetőedzője, összesen 74 tétmérkőzésen irányította a magyar együttest. A csapat vele kétszer lett magyar bajnok, megnyerte a MOL Magyar Kupát, az Európa-ligában pedig a legjobb 16-ig jutott 2023-ban. A 2022/23-as idény végére azonban komoly hullámvölgybe került a Fradival, a problémákat pedig a nyári felkészülési szezonban sem sikerült megoldania, a Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-selejtezős kiesés pedig az állásába került. Csercseszov egy év után talált magának újra munkát, a kazah labdarúgó-válogatott irányítását vállalta el.

Sztanyiszlav Csercseszov
Sztanyiszlav Csercseszov egyelőre nem tud mit kezdeni a kazah válogatottal Fotó: APA-PictureDesk via AFP

Kazahsztán az előző Európa-bajokság selejtezője után bejutott az osztályozóra, ott azonban Görögország könnyedén legyőzte. A szövetség Csercseszovtól várja azt, hogy megugorja azt az utolsó lépcsőfokot, ami után az ország világeseményre jutna ki. Az első eredmények azonban pocsékul alakultak.

Nem kezdett jól Sztanyiszlav Csercseszov

Kazahsztán Ausztriával, Norvégiával és Szlovéniával került egy csoportba a Nemzetek Ligája B divíziójában. Az eddigi négy összecsapásából hármat elvesztett Csercseszov, egyszer pedig döntetlent ért el. Miután a többi riválisa már egyaránt hét-hét megszerzett pontnál tart, szinte borítékolható, hogy Kazahsztán kiesik a C ligába.

A csapat kapcsán aggasztó statisztika, hogy a négy találkozó alatt még egyetlen gólt sem szerzett. Csercseszov nagyon nem tudja megszervezni a támadásépítést, az xG (várható gólok száma) a következőképpen alakult az Eredmenyek szerint: 0,06; 0,35; 0,14; 0,31. A mutató alapján a négy meccset összesítve sem volt benne egy gól a kazahok játékában. A Norvégia elleni 0-0-s döntetlent úgy érte el, hogy együttesének nem volt kaput eltalált lövése.

Kazahsztán zárásként november 14-én Ausztriát fogadja, november 17-én pedig Norvégiába utazik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás