Otthagyja a válogatottat, váratlan döntést hozott az Exatlon sztárja

A távlovagló világbajnokságon kíván bizonyítani egykori klasszis cselgáncsozónk. Az Exatlon bajnoka, Ungvári Miklós régi vágyát valósíthatja meg.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.10.26. 10:30
cselgáncs ungvári miklós távlovaglás

Ungvári Miklós eredménylistáját a tatami világában mindenki megsüvegeli. Az Európa-bajnok cselgáncsozó olimpián ezüst-, vb-n bronzérmet nyert. Manapság is dzsudóruhát ölt, de ez már csak afféle levezetés. Az Exatlon korábbi bajnoka most új dologra készül.

Ungvári Miklós Exatlon
Ungvári Miklóst az TV2 Exatlon műsorából is ismerhetik a nézők Fotó: TV2

Miki a párizsi olimpián még a magyar cselgáncs-válogatott mellett dolgozott, de most váltásra készül. 

- Szövetségi szerződésemnek eleget téve a magyar férfi cselgáncs-válogatott tréningjeit vezetem jövő január elsejéig. Magam is mozgok a válogatott versenyzőkkel, de eldöntöttem, hogy kilépek a cselgáncssportból. Sportágat váltok, pontosabban régi szerelmemet, a távlovaglást igyekszem minél magasabb szinten űzni. A 2024-es évzáróm a nyeregben remekül sikerült, megnyertem a szlovákiai Somorja körzetében rendezett 140 km össztávú nemzetközi viadalt 

– nyilatkozta a Metropolnak Ungvári, akinek célja a vb-szereplés Szaúd-Arábiában.

Lovon az Exatlon bajnoka

A távlovaglást ne úgy képzeljük el, hogy a versenyző mindvégig nyeregben ül, ugyanis több pihenőhelyen étkezhet, frissítőt vehet magához. Miklós paripája regényes névre hallgat: GO-3-Hála P, aminek eredetéről annyit megtudtunk, a szüleinek, a csődörnek és a kancának a nevéből eredeztethető.

 GO-3 már pihen, jövő januártól viszont heti három alkalommal keményen gyakorolunk Cegléd térségében az Eb-re. Egy 160 km-es viadalon szerezhető meg a szaúdi kvalifikáció, azon kell jó formát mutatnunk

 – tette hozzá a leköszönő kapitány.

Tizenegyszer a dobogón

Bár a honi dzsúdósport legeredményesebb versenyzője Kovács Antal olimpiai és világbajnoki diadalával, mögötte Ungvári 11 világversenyes dobogós helyezésével következik. A 2012-es londoni olimpián második volt, vb-n háromszoros bronzérmes, Európa-bajnokságot háromszor nyert, további három ezüst- és egy bronzérmet érdemelt ki.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás