Marco Rossi új embere Détári Lajosékról venne példát

Folyamatosan kiemelkedő angliai teljesítménye jutalmaként Szücs Kornélt újoncként meghívták a magyar labdarúgó-válogatottba. Marco Rossi védőként számíthat a játékosra.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.10.05. 09:00
labdarúgás válogatott Szűcs Kornél Plymouth Argyle

Vasárnap érkezik haza a másodosztályú angol Plymouth Argyle magyar védője, Szűcs Kornél, akinek csodálatos napja volt az, amikor Budapestről értesítették: Marco Rossi újoncként beválogatta keretébe a Hollandia és Bosznia-Hercegovina elleni soros – október 11. és 14. - két Nemzetek Ligája-találkozóra. Marco Rossi és a válogatott előtt kemény feladat áll.

szűcs kornél marco rossi
Szűcs Kornél rászolgált Marco Rossi bizalmára Fotó: NurPhoto via AFP

Szűcs a Metropolnak beszélt arról, hogyan reagált ő, valamint edzője, Wayne Rooney a meghívóra.

Jókedvűen mentem edzésre, és tréneremmel, Wayne Rooney-vel megosztottam a hírt, majd a csapattársaim is sorban gratuláltak. Rooney megjegyezte, erre igazán rászolgáltam, csak így tovább. A Luton elleni 3-1 különösen emlékezetes számomra, persze részünk volt negatív élményben is, egy - érzésem szerint jogtalan - 11-essel idegenben kikaptunk a Burnley-től. 

 – nyilatkozza Szűcs, aki optimizmusnak nem áll híján, ugyanis a győzelmet sem nevezi kizártnak a hollandokkal szemben. 

A hollandok esélyesek a csoportgyőzelemre, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy a Puskás Arénában nyerjünk. Játékosait ismerem, elvégre sokukat nap mint nap látom, a keretükben 11 angliai légiós szerepel. Bár attól messze állnak, hogy együtt emlegessék őket Marco van Bastenékkel, de például Cody Gakpo, Szoboszlai Dominik liverpooli klubtársa veszélyes befejező csatár.

Negyven éve nyertünk utoljára, Marco Rossi együttese csodát tehet?

A Kecskeméttől a Championshipbe került keretújonc hozzáteszi, ha debütálhat címeres mezben, a legszívesebben az egyik középső védő szerepkörét töltené be, elvégre Rooney is abban a pozícióban jelölte meg ideális szerepkörét.

Már meg is nézte azt a találkozót, melyen a magyar válogatott utoljára nyert a hollandok ellen. 

A korábbi magyar válogatottak sikereket rögzítő videókat is tanulmányozom, így például igencsak tetszett, amikor Détári Lajosék 1984-ben a rotterdami vb-selejtezőn 2-1-re megverték Az a bravúr is szükséges volt ahhoz, hogy a válogatott ott lehessen az 1986-os mexikói vb-n. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás