„Alig várom, hogy lássam” – Wayne Rooney áradozik az NB I-ből vett új magyar focistájáról

Kecskemétről ugrott nagyot az angol másodosztályba a fiatal védő. Wayne Rooney csapatához igazolt Szűcs Kornél.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.06.
Wayne Rooney Szűcs Kornél Plymouth Argyle kecskemét

A hajdani világklasszis Wayne Rooney lesz Szűcs Kornél edzője az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle futballcsapatánál. A 22 éves magyar védő Diósgyőrben nevelkedett, de most előző idénybeli NB I-es klubja, a Kecskemét adta el – meg nem nevezett, de Szűcs ügyeit intéző CMG menedzseriroda társtulajdonosa, Pataky Tibor szerint klubrekordot jelentő összegért.

Wayne Rooney május óta a Plymouth Argyle edzője, immár magyar légióssal is dolgozhat
Wayne Rooney május óta a Plymouth Argyle edzője, immár magyar légióssal is dolgozhat (Fotó: Mark Leech/Offside)

A nemrég más okból Szombathelyen járt Wayne Rooney magyar focistája, Szűcs Kornél kiemelte, sok jót hallott Magyarországon is az angol csapatról, hiszen előtte olyan honfitársaink is erősítették már, mint Halmosi Péter, Tímár Krisztián és Buzsáky Ákos.

„Nagyon örülök, hogy Kornélt a fedélzetünkön tudhatom. Nagyon tehetséges fiatal játékos, aki a védelem több posztján képes játszani. A sokoldalúsága mellett nagyon atletikus, ügyesen bánik a labdával és remekül illeszkedik ahhoz, ahogy játszani szeretnénk. Alig várom, hogy lássam őt a színeinkben” – kommentálta Szűcs megszerzését a hajdani 120-szoros angol válogatott Manchester United-sztárból lett vezetőedző, Wayne Rooney.

Érdekesség, hogy a magyar labdarúgó szerződtetéséhez egy Plymouth-fanatikus család, bizonyos McGrath-ék anyagi támogatását is felhasználta az angol klub.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás