Minden eldőlhet, sorsdöntő meccs vár Marco Rossi csapatára

A hollandok elleni budapesti mérkőzés után hétfőn Boszniában lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.10.13. 17:45
Bosznia-Hercegovina magyar válogatott Marco Rossi

A Hollandia elleni 1-1-es döntetlent követően a magyar csapat három mérkőzés után két ponttal áll, és sorsdöntő fellépés vár rá a boszniai Zenicán. A hétfői meccs győztese szinte biztosan az osztályozót jelentő harmadik helyen végez a Nemzetek Ligája csoportjában. 

Marco Rossi döntött és keretet hirdetett, aztán munkához látott majd' tízmillió "kollégája" is
Marco Rossira újabb fontos csata vár (Fotó: Micheller Szilvia / mlsz.hu)

Amennyiben Marco Rossi szövetségi kapitány együttese nyer, akkor négypontos előnyre tesz szert Bosznia-Hercegovinával szemben, így gyakorlatilag biztosítaná a bennmaradást. Ráadásul matematikailag versenyben maradna a negyeddöntőt érő első két helyért. Ha a bosnyákok legyőznék a magyar csapatot, akkor két ponttal megelőznének minket, így a Rossi-csapatnak az utolsó két körben Németország és Hollandia ellen kéne javítania. A döntetlennel nem dőlne el a harmadik hely sorsa, viszont a magyar csapat lépéselőnyben maradna.

A múltat tekintve az biztató, hogy a magyar csapat még sosem szenvedett vereséget Bosznia-Hercegovinától az eddigi öt egymás elleni meccsen. A 2018 óta szövetségi kapitány Marco Rossi hatalmas mérföldkőhöz érkezik, ugyanis hétfőn a 70. találkozójával megelőzi az örökrangsorban az Aranycsapat egykori mesterét, Sebes Gusztávot, immár egyedül áll majd a második helyen Baróti Lajos mögött.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás