„Szóba került Lisztes is” – az MLSZ összefogott a Frankfurttal a támadóért

Nem tudott a német labdarúgás élvonalában szereplő Frankfurt első számú csapatának meccskeretébe bekerülni Lisztes Krisztián. A 19 éves támadó a kritikák kereszttüzében van, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a múlt héten személyesen tárgyalt Németországban Lisztes helyzetéről.



Megosztás
Szerző: Forgács Milán
Létrehozva: 2024.10.23.
Módosítva: 2024.10.23.
Lisztes Krisztián Frankfurt Szélesi Zoltán MLSZ segítség

Lisztes Krisztián ezen a nyáron érkezett a Frankfurthoz, amely 4,5 millió eurót (1,7 milliárd forint) fizetett érte a Ferencvárosnak. A fiatal tehetség németországi szereplését mindenki bizakodva várta, főként úgy, hogy édesapja, idősebb Lisztes Krisztián már szép sikereket ért el a Bundesligában. Fia a felkészülési szezonban egy találkozón kapott lehetőséget, ezt követően viszont, bár továbbra is a felnőttekkel edz, mérkőzéseket a tartalék csapatnál játszik, amely jelenleg a negyedosztályban szerepel. A 19 éves támadó a kritikák kereszttüzébe került, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) próbál neki segíteni.

Lisztes Krisztián
Lisztes Krisztiánnak az MLSZ nyújt extra segítséget (Fotó: Dömötör Csaba)

Múlt hétvégén a Frankfurter Rundschau írt hosszabb cikket róla, amiben feltárta, hogy mi Lisztes legnagyobb hiányossága: „Ez a türelem próbája minden fél számára. A felkészülés során Lisztes gyorsan rájött, hogy mekkora ugrás számára egy európai topliga. A dinamizmus, a passzolás, a kreativitás és a befejezések terén mutatott kvalitásai hamar megmutatkoztak, és ugyan 19 éves létére már most is nagyon jó fizikummal rendelkezik, ám eddig hiányzott belőle a Bundesligához szükséges intenzitás”írta a német lap.

Szélesi Zoltán személyesen egyeztetett Lisztesről a Frankfurttal

Lisztes apró sérülésekkel is küszködik, emiatt nem tudott részt venni az U21-es magyar labdarúgó-válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőin. Szélesi Zoltán, az U21 szövetségi kapitánya a múlt hét keddi, Belgium elleni idegenbeli bravúrgyőzelem (0-1) után nem hazarepült, hanem Frankfurtba utazott, hogy átbeszélje a német klubbal Lisztes helyzetét.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség sportigazgatója, dr. Barczi Róbert és én voltunk a delegáció tagjai. Találkoztunk a Frankfurt sportigazgatójával, valamint a felnőttcsapat pályaedzőjével és erőnléti edzőjével. Szóba került Lisztes Krisztián is. Arról beszélgettünk, hogy miben tudjuk támogatni a játékost, hogyan tudunk együttműködni a Frankfurttal” – árulta el lapunk megkeresésére Szélesi Zoltán.

„Krisztián apróbb sérülésekkel bajlódik, ezért nem tudott részt venni a legutóbbi U21-es táborban. Afelől érdeklődtünk, hogyan segíthetnénk a frankfurti beilleszkedését, a válogatott edzőtáboraiban mivel tudunk a leginkább hozzájárulni ahhoz, hogy mielőbb alkalmazkodjon a Bundesliga színvonalához. Nekünk, a Frankfurtnak és Lisztesnek is közös érdekünk, hogy minél hatékonyabban tudjunk együtt dolgozni, és a játékos mielőbb kiemelkedő teljesítményre tudja váltani a benne rejlő óriási potenciált.”

Német sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a Frankfurt az elkövetkező hetekben úgy dönt, hogy a télen kölcsönadja majd a 19 éves futballistát.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás