Rossz hírt kaptak a meccs előtt Gulácsiék: óriási veszteség fenyeget

Alighogy megjött, már a távozást tervezi a csapat legjobbja. Xavi Simons nyilatkozatának Orbán Willi és Gulácsi Péter sem örülhet.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.10.
Módosítva: 2024.09.10.
Gulácsi Péter RB Leipzig Orbán Willi Xavi Simons Nemzetek Ligája

Alig egy hónapja tért vissza Lipcsébe újabb egyéves kölcsönidőszakra, de máris az eligazolását helyezte kilátásba Xavi Simons. A német Bundesligában szereplő RB Leipzig labdarúgócsapatának sztárja a mieinkkel egy Nemzetek Ligája-csoportban szereplő Hollandia egyik legjobbja volt Bosznia-Hercegovina ellen (5-2), majd elárulta: klubszinten már a továbblépés jár a fejében. A keddi, éppen a bosnyákok elleni meccsre készülő magyar válogatottból aligha örült a hírnek Orbán Willi és Gulácsi Péter, Xavi lipcsei csapatkapitánya és -helyettese.

Xavi Simons (balra) és lipcsei csapattársa, Gulácsi Péter: rövidesen egymás ellen is játszhatnak a válogatottban
Xavi Simons (balra) és lipcsei csapattársa, Gulácsi Péter: rövidesen egymás ellen is játszhatnak a válogatottban (Fotó: Getty Images)

A 80 millió eurós (32 milliárd forint) értékével a legtöbbre taksált lipcsei focista, Xavi Simons papíron a Paris Saint-Germain játékosa. A Barcelonánál nevelkedett, 21 éves létére már 21-szeres holland válogatott támadó az előző szezonban 32 német bajnokin 8 góllal és 13 gólpasszal segítette a klubcsapatát, de a Bajnokok Ligájában is eredményes volt (2-2 gól és gólpassz). Az Oranje színeiben ellenben a 14. meccséig, idén nyárig kellett várnia az első találatára, de kezd beindulni: a bosnyákok elleni gólja előtt az előző találkozón, az Anglia elleni vesztes (1-2) Eb-elődöntőn is betalált a kapuba.

Xavi Simons ugródeszkának használja Lipcsét

Nagyon tudatosan döntöttem amellett, hogy ott (Lipcsében – a szerző) maradok és fejlődöm tovább. Utána megteszem a következő lépést

– mondta a suriname-i származású holland focista. „Mindennek eljön a maga ideje. A válogatottnál sokáig nyelnem kellett a kritikák hallatán. De ez ezzel jár. Most már érzem az Oranje dinamikáját és nagyon boldog vagyok.”

A hollandok kedden (20.45, tv: Spíler 2) Amszterdamban fogadják a mieinket kiütött német csapatot. Xavi különösen elszántan készül a csoportrangadóra.

„Extra motivációt jelent számomra, hogy német klubban játszom” – mondta.

Xavi Simons és a holland válogatott a következő fordulóban, október 11-én játszik Gulácsiék ellen a Puskás Arénában, a „visszavágót” pedig november 16-án rendezik majd.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás