Ő lesz Sallai fő riválisa a Galatasaraynál

Csúcsrangadón bizonyíthatott a magyar válogatott szélsője az új klubjában. Sallai Roland a 75. percben csereként debütált a Galatasarayban a Fenerbahce elleni 3-1-re megnyert derbin. Sallainak Angliát is megjárt futballistát kell kiszorítania a kezdőcsapatból.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.22.
Sallai Galatasaray Fenerbahce rivális

Szombat este eljött a sokak által várt pillanat, Sallai Roland debütált a Galatasarayban. A 27 éves futballista csereként, Dries Mertenst váltva állt be a Fenerbahce elleni 3-1-re megnyert derbin. Sallaiék idegenben nyertek, ezzel hat forduló után is hibátlanok a bajnokságban. 20 lőtt góljuk meccsenkénti több mint hármas átlagot jelent, az öt kapott gól pedig szintén biztató mutató. Sallai tehát egy remekül összerakott csapatba érkezett, a jelenlegi erőviszonyokat nézve pedig Yunus Akgünnel fog megküzdeni a jövőben a kezdőcsapatba kerülésért.

Sallai Roland
Sallai Roland debütált a Galatasarayban – Fotó: Anadolu via AFP

Akgün a Galata akadémiáján nevelkedett, a klub eddig háromszor adta kölcsön pályafutása során, a tavalyi szezont Angliában, a Leicester Citynél töltötte, amellyel sikerült kiharcolnia a feljutást a Premier League-be. A 24 éves szélső idén úgy került be a török sztárcsapat kezdőjébe, hogy a klub eladta Kerem Aktürkoğlut a Benficának az átigazolási időszak hajrájában. Akgün jól játszott a Fenerbahce ellen (ennek hozománya, hogy végig a pályán maradhatott), de összességében a hét tétmérkőzésen szerzett egy gólja nem tűnik megugorhatatlan feladatnak Sallai számára. A másik szélső, Baris Yilmaz eddig kilenc mérkőzésen négy gólt és egy gólpasszt termelt, a szintén 24 éves játékos ott volt az Európa-bajnokságon is, ahol a negyeddöntőig menetelő török válogatottban mind az öt meccsen játszott.

Sallai csendesen debütált

A hosszabbítást is beleszámolva Sallai összesen 21 percet játszott a Fenerbahce ellen. Abból a szempontból nem volt hálás helyzetben, hogy a Galata a becserélésekor már 3-1-re vezetett, és a véghajrában már nem igazán szeretett volna támadni, így a magyar labdarúgó-válogatott szélsőjének inkább a védekezésben kellett segítenie.

A Sofascore adatai szerint összesen 10-szer ért labdába, hat passzából öt sikeres volt, emellett egy kulcspasszt is kiosztott. Négy párharcából kettőt megnyert, háromszor vesztett labdát, egyszer pedig szabálytalankodtak vele szemben. Az oldal összesen 6,8-ra értékelte, ami átlagosnak mondható.

Sallai számára apró kellemetlenség lehet, hogy a kései átigazolása miatt már nem került be a Galatasaray Európa-liga keretébe. A következő meccsét így vélhetően szeptember 28-án, szombaton a Kasimpasa ellen játssza, ahol bemutatkozhat hazai pályán is.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás