Kikapott a bajnok az Üllői úton, hiába lőtt gólt a Fradi-legenda unokája

Az NB I és az NB II bajnoka csapott össze a Groupama Arénában. A Fradi a fáradságos El-főtáblára jutás után sem hibázott a Nyíregyháza ellen.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.01.
Módosítva: 2024.09.01.
Fradi varga roland Nyíregyháza NB I

Továbbra is százszázalékos az NB I 2024/25-ös szezonjában a Ferencváros labdarúgócsapata. Az Európa-liga alapszakaszára készülő bajnoki címvédő a hétközi, nehéz (120 perces, tizenegyespárbajban eldőlt) főtáblára jutás után sem hibázott az Üllői úton a kötelező házi feladattal: a Fradi 2-1-re legyőzte az újonc Nyíregyháza gárdáját, amely a másodosztály bajnokaként jutott fel az élvonalba.

Gartenmann (középen) látványos góllal debütált a Fradiban
Gartenmann (középen) látványos góllal debütált a Fradiban               Fotó: Török Attila /  Nemzeti Sport

A Fradi első gólját a 18. percben a Midtjyllandtól két hete kivásárolt, és most parádésan debütált dán védő, Stefan Gartenmann szerezte, látványos csukafejessel (1-0).

A szünet után, az 59. percben aztán Varga Barnabás büntetőből talált be (2-0), ami jól is jött Pascal Jansen csapatának, mert a Szpari rövidesen szépített, Kovácsréti Márk – a Fradival kétszeres bajnok, KEK-döntős Ebedli Zoltán unokája – lövésével (2-1).

Ez volt a zöld-fehérek szezonbeli első kapott gólja, és bár a vendégcsapatnak az egyenlítésre is volt esélye, a végeredmény: FTC-Nyíregyháza 2-1.

Az NB I élcsoportja: 1. FTC 12 pont (4 mérkőzés, 6-1 gólkülönbség), 2. PAFC 12 (5 m, 9-5), 3. Paks 10 (5 m).

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás