„Ezt benézte, Maestro – Jó döntések, végre!”: Marco Rossi húzásai láttán egymásnak estek a szurkolók

Alaposan megmozgatta az állóvizet a szövetségi kapitány. Marco Rossi új válogatott kerete láttán mindenki mondja a magáét. A szurkolók első reakcióiból válogattunk.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.27.
Módosítva: 2024.08.27.
Marco Rossi magyar válogatott kommentek kerethirdetés Nemzetek Ligája

A „10 millió szövetségi kapitány országában” előbb Marco Rossi kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott 26 fős keretét, majd a többi „kollégája” vette górcső alá az alaposan átalakított névsort. Az interneten százával, ezrével záporozó kommentek mutatják, mennyire foglalkoztatják az embereket Szoboszlai Dominikék. A hozzászólók egy része bízik a hat éve kinevezett olasz-magyar szakvezető döntéseiben, a kritikusabbak viszont most kaptak bőven muníciót az észosztáshoz: ki az Európa-bajnokságon szerepelt keretből kikerülők, ki a helyettük meghívottak listájával nem ért egyet.

Marco Rossi döntött és keretet hirdetett, aztán munkához látott majd' tízmillió "kollégája" is
Marco Rossi döntött és keretet hirdetett, aztán munkához látott majd’ tízmillió „kollégája” is 
Fotó: Micheller Szilvia/mlsz.hu

Az alábbi képen látható, hogy Marco Rossi többé-kevésbé kényszerű döntései értelmében kik játszhatnak a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccseken (szeptember 7-én Németországban, majd három nappal később a budapesti Puskás Arénában, Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen):

Amint látható: az Eb-kerethez képest Rossi ezúttal nem számít a klubszinten mostanában nem vagy keveset játszó Fiola Attila, Kleinheisler László, Lang Ádám, Callum Styles, Szalai Attila és Szappanos Péter játékára. Bekerült viszont négy abszolút újonc – Gergényi Bence (Újpest), Nikitscher Tamás (Kecskemét), Vas Gábor (Paks – az alábbi képen) és Yaakobishvili Antal (Girona) –, visszatért a korábban már bevetett Dárdai Palkó és a kerettagságig már eljutott Tóth Balázs

Hogy a személyi döntések közül melyik tetszett vagy nem tetszett sokaknak? Álljon alább néhány jellemző komment a pozitív és a negatív tartalmúak közül is!

„Ezt benézte, Maestro”;

„Jó döntések, végre!”;

„Legjobb döntés! Kimaradt nulla perces focisták”;

„A kezdőt illetően aligha lesz változás, pont ugyanazok fognak játszani, akik az Eb-n. Az újak a légkört szokják...”;

„Azért Fityót, Stylest és Langot sajnálom... de úgy tűnik, Rossi talált jobbat náluk”;

„Jaj, de jó! Vas Gábor! Nagyon megérdemelte!”;

„Jogos, amint kezdenek a csapatukban, lehetnek kerettagok...”;

„Nagy helyett Styles maradhatott volna”;

„Akik nem játszhatnak rendszeresen és kimaradnak, az tök érthető és jogos. Majd ha rendszeresen játszanak, visszakerülhetnek, tiszta sor. Vagyis csak lenne, mert a keretben is vannak olyanok akik nem játszanak vagy csak kiegészítő szerepet kapnak a klubjukban”;

„Végre, jó döntés, Maestro”;

„6 újból 3-at benézett, mester”;

„Örülök, hogy Lang és Szalai végre kimaradtak, de látom, Nagy Ádi érinthetetlen.”
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás