Megoldódott a magyar válogatott nagy problémája, világsztárokat radírozott le a fiatal tehetség

Második bajnokiját is végigjátszotta az olasz élvonalban a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje. Balogh Botond oroszlánrészt vállalt a Parma idei első győzelméből, amit az AC Milan ellen született.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.25.
Módosítva: 2024.08.25.
Balogh Botond Parma AC Milan Serie A

Balogh Botond több mint öt éve erősíti a Parmát. 2020-ban, mindössze 18 éves mutatkozott be az olasz élvonalban, ráadásul rögtön az Internazionale ellen. A Parma a szezon végén kiesett, majd három évet töltött a másodosztályban, most azonban sikerült visszajutnia a Serie A-ba. Balogh tavaly játszotta a legtöbbet (17 bajnoki), idén pedig úgy néz ki, hogy még előrébb lépett, eddig ugyanis mindhárom (egy Olasz Kupa, kettő Serie A) találkozót végig a pályán volt. Legutóbb, az AC Milan ellen nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő.

Balogh Botond
Balogh Botond Rafael Leaót is eltüntette a pályáról Fotó: AFP

Az újonc Parma óriási meglepetésre 2-1-re legyőzte a liga tavalyi ezüstérmesét. Fabio Pecchia vezetőedző kontrákra épülő taktikája nagyszerűnek bizonyult, mindennek az alapja azonban a stabil védekezés volt. A Sofascore statisztikákkal foglalkozó oldal Baloghot választotta a legjobb parmai hátvédnek és 7,2-es értékelést adott neki. A FotMob még ennél is bőkezűbb volt, és 7,4-es osztályzattal jutalmazta.

Mitől volt ennyire jó Balogh Botond?

Balogh statisztikái kiemelkedőek voltak az összecsapáson. Összesen 10 alkalommal tudott tisztázni, két lövést blokkolt, valamint háromszor tudott szerelni. A földi (1) és a légi (2) párbajait is rendre megnyerte, precizitását pedig jól mutatja, hogy a 90 perc alatt egyszer sem szabálytalankodott. Összesen 56-szor ért labdához, 40 passzából pedig 34 sikeres volt, ami 85 százalékos pontosságot jelent. A 21 éves középhátvéd öt hosszú indítást is megkísérelt, ebből kettő jutott el társához.

A védő gyakran találta szembe magát olyan világklasszisokkal, mint a Transfermarkton 90 millió euróra (35 milliárd forint) taksált Rafael Leao, vagy Theo Hernández, azonban nem roppant meg ettől a nyomástól. A villámgyors, nagy tehetségnek kikiáltott Noah Okafort pedig teljesen leradírozta a pályáról.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a hét elején adott interjújában elárulta, hogy mostantól szigorúbban nézi a futballisták játékperceit, aki keveset van klubszinten a pályán, nem számíthat meghívóra. Ezzel Lang Ádám, Szalai Attila, Fiola Attila és Botka Endre is veszélybe került a védők közül, Balogh azonban minden bizonnyal az egyik megoldás lesz a védőproblémákra, és szeptembertől beverekszi magát a nemzeti együttes kezdőcsapatába is.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás