Kerkezék őrült átigazolásra készülnek, a világ legdrágább kapusa jöhet

Elképesztő átigazolása készül a Premier League előző szezonjában 12. helyen végzett Bournemouth. Kerkez Milos együttese megpróbálja szerződtetni Kepa Arrizabalagát, akinek nincs jövője a Chelsea-nél.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.24.
Kerkez Milos Bournemouth Kepa Arrizabalaga átigazolás Chelsea

Kerkez Milos tavaly nyáron igazolt az angol labdarúgó-bajnokság egyik kiscsapatához, a Bournemouthhoz. A kezdeti nehézségek után az együttes olyannyira formában lendült, hogy a ligát végül a 12. helyen zárta, 48 pontot gyűjtve, ami a klub történetében rekord. A „Cseresznyések” a tavalyi eredmények láttán felbátorodtak és komoly átigazolásra készülnek.

Kepa, Kerkez Milos
Kepa Arrizabalaga lehet a Bournemouth nagy átigazolása Fotó: NurPhoto via AFP

A klub szeretné a kapusposztot megerősíteni, a legfőbb kiszemeltjük pedig Kepa Arrizabalaga lett. A spanyol válogatott hálóőr papíron a Chelsea játékosa, ám az új edző Enzo Maresca egyáltalán nem számol vele ebben a szezonban, írja a The Sun. Kepa kölcsönbe érkezhet a piros-fekete mezes együtteshez, szerződése pedig 2025 nyaráig érvényes a Chelsea-vel, így jövőre ingyen, véglegesen megszerezhetné a 29 éves kapust a Bournemouth.

Kepa 2018 nyarán, az Athletic Bilbaótól igazolt a kék mezes együtteshez, amely 80 millió eurót (31 milliárd forint) sem sajnált érte, ezzel a mai napig ő a világ legdrágábban szerződtetett kapusa. Az elmúlt hat évben azonban nem tudta megmutatni, hogy a londoni sztárcsapat miért fizetett érte ennyit. Ez idő alatt összesen 108 tétmérkőzést játszott, ez mutatja, hogy Kepa nem tudott tartósan első számú kapus lenni. A tavalyi szezont a Real Madridnál töltötte kölcsönben, ahol 14 összecsapás jutott neki.

A Bournemouth az idei bajnokságot 1-1-es döntetlennel kezdte a Nottingham ellen. Kerkezék augusztus 25-én, vasárnap délután (15:00, Spíler1) a Newcastle Unitedet fogadják.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás