Erre senki nem számított, Szoboszlai után újabb magyar válogatott játékos mehet Angliába

Az elmúlt két szezont a Fehérvárnál töltötte a magyar válogatott szélső. Schön Szabolcsnak sikerült újraépítenie magát az NB I-ben, hamarosan pedig emiatt újfent külföldön próbálhat szerencsét.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.02.
Schön Szabolcs Anglia Fehérvár Bolton Wanderers átigazolás

Javában zajlik az átigazolási időszak, amelyben a magyar labdarúgó-válogatott játékosai is főszereplők. Ádám Martin a görög Aszterasz Tripoliszhoz szerződött, Bolla Bendegúz végleg távozott a Wolverhamptontól és a Rapid Wien csapott le rá, Lisztes Krisztián már a Frankfurttal készül, Nagy Ádám pedig végleg a Spezia játékosa lett. Könnyen elképzelhető, hogy hamarosan újabb magyar játékos vált klubot, Schön Szabolcs szánhatja rá magát egy bátor lépésre.

Schön Szabolcs
Schön Szabolcs újra légiósnak állhat – Fotó: Török Attila

Schön a magyar válogatottban 20 évesen bizonyíthatott az Európa-bajnokságon, második nemzeti összecsapásán csereként beállva majdnem rögtön hős lett Portugália ellen, ám gólját akkor les miatt elvették. Az ígéretesen indító szélső ekkor még az Egyesült Államokban játszott a Dallasnál, de 2022-ben hazatért a Fehérvárhoz. A válogatottból 2023-ra kikerült, és első fehérvári szezonjában sem váltotta meg a világot, a klubbal majdnem az NB I-ből is kiesett.

Tavaly azonban már neki és a Fehérvárnak is jobban ment, 31 bajnokin ugyan gólt nem szerzett, de hét gólpasszt adott, a kezdőcsapatban 30-szor kapott lehetőséget. Az Angliában élő magyar sportújságíró, Bocsák Bence arról ír, hogy van külföldi érdeklődés a még mindig csak 23 éves szélső iránt. A befutó a Bolton Wanderers lehet, amely jelenleg az angol harmadosztályban vitézkedik.

Bogdán Ádám korábbi csapata 2012-ben esett ki a Premier League-ből, 2019-ben és 2020-ban pedig mélypontra került, a másodosztályból való kizuhanása után rögtön a harmadosztályból is kipottyant. A visszajutás a League One-ba egyből sikerült, azóta ott szerepel, tavalyelőtt és tavaly is bejutott a rájátszásba, ám egyik alkalommal sem volt szerencséje.

Schön Szabolcs lehet a következő Angliában játszó magyar

Schön számára megfontolandó lehetőség a Bolton, ugyanis a harmadosztály egyik élcsapatának számít, amivel elvárható cél a feljutás. Az ugródeszka pedig a válogatottba való visszatérésén is segíthet, Callum Styles tavaly ősszel rendszeresen kapott meghívót az angol harmadosztályból. Mellette jelenleg Szoboszlai Dominik (Liverpool) és Kerkez Milos (Bournemouth) is Angliában játszik.

Schön értékét jelenleg 900 ezer euróra becsüli a Transfermarkt, szerződése 2025 júniusáig szól a Fehérvárral.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás