Óriási esély előtt áll a Puskás Akadémia, romokban hever a Fiorentina

Alaposan kicserélődött a nyáron a Fiorentina. Az együttes edzőt váltott, kulcsjátékosok jöttek-mentek, a félkész csapatot pedig már Firenzében majdnem megtréfálta a Puskás Akadémia a konferencialiga-rájátszás odavágóján. A gondok azóta sem múltak el.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.29.
Módosítva: 2024.08.29.
Fiorentina változás keret Konferencialiga Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia óriási meglepetésre 12 perc után már 2-0-ra vezetett a Fiorentina ellen a konferencialiga rájátszásának odavágóján. A firenzei együttes fordított, ám a találkozó utolsó perceiben egyenlített a felcsúti csapat, ezzel teljesen nyílt küzdelmet ígér a csütörtöki visszavágó (21.00, Duna World). A Fiorentina jelentős változásokon esett át a nyáron, a játéka pedig még közel sem kiforrott, ebből pedig profitálhat a Puskás.

Fiorentina
Moise Kean volt a Fiorentina egyik legnagyobb nyári érkezője Fotó: NurPhoto via AFP

Rutintalan edző

Raffaele Palladino idén nyáron kapta meg élete lehetőség azáltal, hogy a Fiorentina szerződtette őt vezetőedzőnek. Palladino az olasz élvonal nyári „edződominója” után került a lila mezes együtteshez. 2022 szeptemberében kapott először felnőtt csapatnál munkát, akkor az újonc Monzánál volt ideiglenes megoldás, ahol kapásból három győzelemmel indított, így a klub végleg rábízta a kispadot.

Palladino stabil középcsapatot csinált a Monzából, ekkor látta meg benne a lehetőséget a Fiorentina. A 40 esztendős szakember taktikája egyelőre viszont nem áll össze. A csapat két döntetlennel indított a bajnokságba, a két újoncot (Parma, Venezia) nem tudta legyőzni, előbbinél pedig örülhetett annak, hogy csupán egy gólt kapott és nem szenvedett vereséget. A Puskás elleni odavágón tökéletesen látszott, hogy a védelem és a középpálya még nagyon nincs összhangban egymással.

Jönnek-mennek a Fiorentina kulcsemberei

A keret ezen a nyáron alaposan megváltozott. Az alapemberek közül Nico González a Juventushoz, Nikola Milenkovics pedig a Nottingham Foresthez távozott. M’Bala Nzola a Lenshez ment kölcsönbe, a rengeteg sérüléssel bajlódó Gaetano Castrovili a Laziónál próbálja újraépíteni magát. Alfred Duncan az újonc Veneziához csatlakozott, Giacomo Bonaventura pedig lejárt szerződésű labdarúgóként Szaúd-Arábiába került.

Érkezőkből szintén nem volt hiány, a legnagyobb fogás Albert Gudmundsson, aki tavaly a Genoában nagyszerű teljesítményt nyújtott, a Fiorentina többek között az Intert megelőzve hozta Firenzébe. Rajta kívül a Juventust és a Paris Saint-Germaint is megjárt Moise Kean érkezett a támadósorba, Andrea Colpani tavaly a Monzában remekelt, Marin Pongracicnak pedig Milenkovicsot kell majd pótolnia. A kapuba David de Gea érkezett, aki bár hosszú évekig világklasszis szinten védett a Manchester Unitednél, több mint egy éve csapat nélkül tengődött.

A csapatnak idő kell az összeszokáshoz, ráadásul a legjobbjuk, Gudmundsson sérüléssel bajlódik, így ő nem lesz ott a Pancho Arénában. Szerda éjjel a klubhoz megérkezett Yacine Adli, a középpályás az AC Milantól jön kölcsönbe, vásárlási opcióval. Adli a progresszív passzokban kifejezetten erős, a pályán nagyon jól lát, azonban az idő szűkössége miatt ő sem lesz bevethető csütörtökön.

A Puskás ezzel szemben hibátlanul kezdte az NB I-es szezont, mind a négy összecsapását megnyerte, a Fiorentina előtt nagy csatában gyűrte le az Ararat-Armeniát konferencialiga selejtezőjében.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás