„Még ma is beleborzongok" - szenzációra készül a Puskás Akadémia a Fiorentina ellen

Nem esnek a ló túlsó oldalára a Puskás Akadémia futballistái. Annak ellenére sem önhittek, hogy egy hete klubtörténeti eredményt értek el az olasz Fiorentina otthonában. A 3-3-s eredmény azt jelenti, hogy nagy esélyük van arra, hogy a Konferencia Liga főtábláján folytassák.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.27.
labdarúgás Puskás Akadémia konferencia liga Szolnoki Roland

A Puskás Akadémia csapatkapitánya, Szolnoki Roland nem kertel, karrierje egyik legnagyobb élményének nevezi a firenzei meccset a Konferencia Ligában.

Puskás Akadémia
Óriási meglepetésre készül a Puskás Akadémia / Fotó: Dömötör Csaba

Még ma is beleborzongok, amikor eszembe jut, hogy a 12. percben 2-0-ra vezettünk a firenzei Artemio Franchi-stadionban. Az olaszok az első félidőben nem is nagyon tértek magukhoz. Számunkra a hazai bajnoki halasztás jól jött, fújhattunk egyet, de hogy Hornyák Zsolt edzőnk miféle taktikát fundál ki, ezt még nem tudom. Az biztos, hogy trénerünk Firenzében az úgymond feltolt védekezéssel alaposan meglepte a hazaiakat

- emlékeztet Szolnoki. 

- Egy olyan Fiorentina érkezik a Pancho Arénába, melynek kispados játékosai is eurómilliókat érnek. Idegenben fontos lépést tettünk a KL-főtáblára kerülés felé, de a továbbjutás esélye továbbra is 50-50 százalék. Ellenfelünk az első meccsen talán lebecsült minket, ezért a visszavágón óvatosabb lesz.

Szolnoki örömmel hallja, már valamennyi belépő elkelt a második mérkőzésre, és persze megfogadta társaival, hogy igyekeznek kiszolgálni a publikumot.

Amikor Firenzében a Fiorentina 3-2-re fordított, felnyomultunk David de Gea kapuja elé, ott sikerült egy formás zárást megvalósítani, és annak volt köszönhető, hogy Wojciech Golla befejelte a harmadik gólunkat. Csak ismételni tudom: fantasztikus, hogy egy patinás múltú olasz gárdának a saját pályáján három gólt rúgtunk.

Végezetül kiemeli: a tündérmesét igyekeznek tovább szőni. Már csak azért is, mert a Fiorentina a legutóbbi bajnokin sem járt sikerrel, gól nélkül zárt a Venezia ellen, és két fordulót követően mindössze a 13. helyezett a Serie A-ban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás