Sztankovics megint nem bírt magával Oroszországban, ez egyre kínosabb

Egyszerűen nem tud csendben maradni a Ferencváros volt vezetőedzője. Dejan Sztankovics hiába nyert 3-0-ra a Szpartak Moszkvával, nem volt feltétlen elégedett a csapatával, a Fradiból áthozott Marquinhost pedig nyilvánosan alázta.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.16.
Dejan Sztankovics alázás Oroszország Fradi Marquinhos

Dejan Sztankovics még május közepén, a Paks ellen 2-0-ra elvesztett Mol Magyar Kupa-döntő után jelentette be, hogy otthagyja a Ferencvárost, miután Oroszországból jövedelmező ajánlatot kapott. A befutó a Szpartak Moszkva lett. A döntést sokan nem értették, az orosz liga csapatai ugyanis a háború miatti szankciók okán ki vannak tiltva a nemzetközi kupasorozatokból, így a váltás nem nevezhető feltétlen előrelépésnek. Sztankovics az első hónapokban rögtön kétszer is leégette magát.

Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics nyilvánosan alázta Marquinhost / Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Első körben már az első tétmérkőzésén csúnyán betlizett, a tízszeres orosz bajnok a liga nyitófordulójában 2-0-ra kikapott a tavaly éppen csak bennmaradó Orenburgtól. Ezt követően Sztankovics elvitte a Fradi egyik legjobbját, Marquinhost, akiért 5 millió eurót (2 milliárd forint) fizetett a klub. A brazil szélső szerdán először kezdett új csapatánál, az FK Krilja Szovjetov Szamara ellen 62 perc jutott neki az Orosz Kupában, a Szpartak 3-0-ra győzött. Ennek ellenére Sztankovics nagyon nem volt vele elégedett, ennek pedig hangot is adott.

Marquinhos sokkal jobban is játszhatott volna. Az ő hibája, nem lendült bele a játékba, a meccs elején sok labdát és párharcot veszített. Sokkal jobb teljesítményre is képes

– szemlézte az nb1.hu Dejan Sztankovics nyilatkozatát, ami több szempontból érthetetlen. Sztankovics minden követ megmozgatott, hogy megszerezze a Fradi kulcsjátékosát, akit aztán rögtön az első kezdőbe jelölése után éles kritikával illet.

Dejan Sztankovics még egy Fradi-játékost vinne

A szerb tréner Marquinhos mellett még egy Fradi-futballistát átcsábít Oroszországba. Myenty Abena a friss hírek szerint már Oroszországban tartózkodik, és hamarosan aláír a piros mezes együtteshez. A Fradi 1,5 millió euró (590 millió forint) körüli összeget fog érte kapni.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás