Dárdai Pál jövőjéről nevetve beszélt a főnöke, akit állítólag elnökként kirúgna

Kezdődik a német Bundesliga-másodosztály új szezonja. Dárdai Pál még nyaral, mégis ő a téma a Hertha rajtja előtt.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.03.
Dárdai Pál Hertha Benjamin Weber

Szombaton 13 órakor, hazai pályán, a Paderborn ellen kezdi meg a Bundesliga-másodosztály új szezonját a Hertha BSC, a tavalyihoz képest kettővel kevesebb Dárdaival. A játékoskeretben az egyaránt magyar válogatott Dárdai Márton és Dárdai Palkó öccse, Dárdai Bence az élvonalbeli Wolfsburghoz igazolt, a vezetőedzői poszton pedig a Nürnbergtől elcsábított Christian Fiél váltotta az édesapjukat. A rajtot felvezető berlini sajtótájékoztatón mégis téma volt a Balatonnál nyaraló Dárdai Pál jövője.

Benjamin Weber sportigazgató (jobbra) nevetve válaszolt a Dárdai Pál  jövőjét firtató kérdésre
Benjamin Weber sportigazgató (jobbra) nevetve válaszolt a Dárdai Pál  jövőjét firtató kérdésre        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai Pálról ugyanis pár napja a Kicker világgá kürtölte: egy berlini folyosói pletyka alapján azzal köszönt el az őt leváltó főnökeitől, hogy indul a Hertha őszi elnökválasztásán, és ha övé lesz a poszt, kirúgja őket. 

Egyikük a sportigazgató Benjamin Weber most felnevetve válaszolt a Dárdai jövőjét és elnöki kandidálását firtató újságírói kérdésre.

Dárdai Pál: nincs visszaút az akadémiára?

– Ahogy mindig mondtuk: Pál nyaralni ment, és a visszatérése után Thomas E. Herrich ügyvezetővel együtt megbeszéljük, milyen szerep néz ki neki – válaszolta Weber a német hírügynökség (Dpa) munkatársának.

A cikkben hozzáteszik: a Dárdai Pálnak szánt új a Bild értesülése szerint játékosmegfigyelői munkakör az elnökválasztás miatt akár személyügyi politikai kérdéssé is válhat a Herthánál. A magyar szakember korábbi munkahelyén, a berliniek utánpótlásképző akadémiáján mindenesetre nemigen van szabad hely.

A Hertha szezonnyitó sajtótájékoztatóját a YouTube-on nézheted meg:


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás