„Kirúglak titeket” – Dárdai Pál magasra tör, ráijesztett az őt menesztő főnökeire

Viccelt vagy komolyan gondolja a magyar klubikon? Dárdai Pál rendesen ráijesztett a főnökeire, akik leváltották a vezetőedzői posztról.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.25.
Dárdai Pál Hertha Kay Bernstein sportfogadás elnök

Nem akármilyen jövőképet vázolt Dárdai Pállal kapcsolatban a Kicker. A német futballmagazin szerint az előző szezon végén a vezetőedzői poszton nem marasztalt magyar Hertha-ikon a nyaralása előtt azt mondta a főnökeinek (többek között Thomas E. Herrich ügyvezetőnek és Benjamin Weber sportigazgatónak), hogy pályázni fog az elnöki kinevezésére, sőt a megválasztása esetén nagytakarításba kezd a berlini futballklubnál.

Dárdai Pál (balra) akár a januárban elhunyt Hertha-elnök, Kay Bernstein utóda is lehet
Dárdai Pál (balra) akár a januárban elhunyt Hertha-elnök, Kay Bernstein utóda is lehet / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Indulok az elnökválasztáson, és ha megválasztanak, kirúglak titeket

– idézte a lap Dárdai Pál állítólagos kijelentését, amiről a cikk szerint hetek óta pusmognak a klubház és az akadémia folyosóin.

Pedig a sok feszültséget hozó német másodosztályú szezon után a nyilvánosság előtt mindkét fél nagyon diplomatikusan kommentálta az edzőváltást.

– A Hertha BSC a családom, 30 éve itt vagyok, ismerek minden fűcsomót. Idén fölépítettünk valamit, erre büszke vagyok. Egyvalami sosem változik: herthás vagyok, herthás maradok, és csak a legjobbakat kívánom ennek a klubnak – mondta Dárdai a harmadik berlini edzői időszaka végén, míg Herrich így fogalmazott:

– Senkinek sem kell elmondanunk, mit tett Pál ezért az egyesületért. A nehéz időkben is mindig állt ennek a klubnak, az ő klubjának a rendelkezésére. Ő az egyesületünk legendája, és nagy köszönettel tartozunk neki a Hertha BSC-ért tett minden szolgálatáért.

Dárdai Pál elnök lenne?

Csakhogy a Kicker szerint a békés felszín alatt feszültségek, törésvonalak voltak. A szezon folyamán erre utalhattak Dárdai egyes nyilatkozatai, vagy éppen a sajtó elleni kifakadásai is, miután úgy érezte, nem mindig bántak vele korrektül, egyedül hagyták a főnökei a bajban.

A magyar edző legnagyobb támogatója, korábbi rajongója, az ultravezérből lett Hertha-elnök Kay Bernstein januári halála után, november közepén választják meg az utódát és az új elnökséget. Az edzőként leváltott, de szerződése alapján továbbra is a Herthánál maradó Dárdai új munkaköréről egyelőre nem sikerült megállapodniuk az illetékeseknek. A cikk alapján a feszültségek miatt valószínűtlen, hogy újra fontos pozíciót kap az utánpótlásképző akadémián, inkább egy tanácsadói szerepkörre szánhatják a klubvezetők, amint visszatér a nyaralásáról. Hacsak az augusztus 15-ei határidőig tényleg be nem adja a jelentkezését az elnöki posztra. 

Ennek némileg ellentmond, amit Dárdai Pál az M4 Sportnak nyilatkozott az Európa-bajnokság idején:

– Nekem szerződésem van, megbecsülnek, én már tudom, mi lesz a feladatom, de majd kommunikálják, nem az én dolgom ezt elmondani. Szeptembertől megyek majd vissza Berlinbe – mondta akkor.

A Kicker szerint annak, hogy „a temperamentumos magyar” komolyan gondolta a főnökei fejéhez vágott lépést – vagyis Dárdai elnök lenne –, tíz százalék alatti az esélye. Ugyanakkor azt is hozzáteszik: ahhoz túl kiszámíthatatlan, hogy kizárható legyen a kandidálása. Márpedig ha tényleg harcba száll a posztért, akkor az 1997 óta szolgált Hertha népszerű Bundesliga-meccsrekordereként, majd háromszori edzőjeként, örökös „tűzoltójaként” jók is lennének az esélyei a megválasztásához.

Eddig annyi bizonyos, hogy a Hertha elnöki tisztére jelentkezni fog a korábbi Bernstein-helyettes, a tragédia óta átmenetileg a klub élére került Fabian Drescher.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás