Jó hír a Fradinak, szétkapták a leendő BL-ellenfelét

A Ferencváros magabiztos, 5-0-s győzelemmel kezdett a The New Saints ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, ezzel fél lábbal már a következő körben van. Leendő ellenfele, a Midtjylland éppen a napokban újabb fontos játékost vesztett el.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.26.
Ferencváros Bajnokok Ligája Charles Midtjylland átigazolás

A Ferencváros számára úgy néz ki, hogy remekül sikerült a felkészülési szezon, Pascal Jansen együttese ugyanis rögtön nagyon magabiztos, 5-0-s győzelemmel kezdett a Bajnokok Ligája-selejtezőjében. Az áldozat a walesi The New Saints volt. Ezzel fél lábbal már a következő körben érezheti magát a zöld-fehér mezes együttes, potenciális ellenfele, a dán Midtjylland hasonló helyzetben van, amely idegenben győzte le 3-0-ra az andorrai bajnok UE Santa Colomát.

Midtjylland
A Midtjylland három év után értékesítette Charlest (feketében) Fotó: AFP

A Fradi és a Midtjylland 2017-ben találkoztak egymással az Európa-liga második selejtezőkörében. Akkor mindkétszer a dán csapat örülhetett, és 7-3-as összesítéssel ejtette ki a zöld-fehér mezes együttest. A 35-szörös magyar bajnok azóta viszont sokat erősödött, a Midtjylland pedig újabb játékost értékesített az átigazolási időszakban.

Őket adta el a Midtjylland nyáron

A klub ezúttal a brazil belső középpályástól, Charles-tól köszönt el. A 28 éves futballista 2021-ben érkezett a csapathoz, akkor 1,5 millió eurót (580 millió forint) fizettek érte. Három évvel később minimális profittal sikerült értékesíteni, a brazil Corinthians 1,6 millió euróért (620 millió forint) csábította haza. Charles összesen 101 tétmérkőzésen játszott a Midtjyllandban, ezeken kilenc gólt és hét gólpasszt szerzett.

A brazil mellett még egy fontos láncszemét eladta a klub, Sverrir Ingi Ingason Görögországba került a Panathinaikoszhoz valamivel több mint 3 millió euróért (1,1 milliárd forint). Az 51-szeres izlandi válogatott alapember volt a védelem tengelyében, de ennek ellenére nem töltötte ki a szerződését és már egy év után továbbállt.

A harmadik kör odavágóit augusztus 6-án és 7-én, a visszavágókat pedig augusztus 13-án és 14-én rendezik.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás