Döbbenetes sztori a Fradinál, évtizedek óta nem volt példa erre

A Ferencváros nagyszerűen kezdte a Bajnokok Ligája-selejtezős szereplését, hazai pályán 5-0-ra kiütötte a walesi The New Saintst. Pascal Jansen érthetően elégedetten nyilatkozott a lefújást követően, ekkora különbségű győzelmet rég láttak a Fradi szurkolói.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.24.
Módosítva: 2024.07.24.
Fradi Bajnokok Ligája Pascal Jansen rekord Ferencváros

Dejan Sztankovics váratlan távozása után új edző után nézett a Ferencváros, a választás pedig Pascal Jansenre esett. A holland szakember a felkészülési szezon után kedden este, a Bajnokok Ligája selejtezőjében debütált tétmérkőzésen a The New Saints ellen. A Fradi hallatlan magabiztossággal játszott, már 25 perc után 3-0-ra vezetett, végül pedig kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott.

Pascal Jansen
Pascal Jansen nagyarányú győzelemmel mutatkozott be tétmérkőzésen a Ferencváros kispadján – Fotó: Koncz Márton

Így értékelt Pascal Jansen

Jansen ugyan még nem szerette volna teljesen elragadtatni magát a lefújást követően, de természetesen nem felejtette el megdicsérni a csapatát: „Nagyon elégedett vagyok a játékosaim energiájával, mind labdával, mind anélkül. A lelátóról is fantasztikus energia áramlott a pályára, remek együttműködés volt a csapat és a szurkolók között” – értékelt a Fradi hivatalos oldalán Pascal Jansen, aki ezt követően a játékfilozófiájába is bepillantást engedett.

„Az én filozófiámban a szélső védőknek nagyon komoly, játékformáló szerepük van. Az előkészítésben, a támadások felépítésében is jelentős feladatuk van. Ezt hangsúlyosan gyakoroltuk a felkészülési időszakban, és továbbra is dolgozunk azon, hogy fejlődjünk.”

Döbbenetes eredmény

A Fradi ezzel a sikerrel egy régen látott eredményt idézett: az eddigi Bajnokok Ligája-szereplései közül most fordul elő másodszor, hogy legalább ötgólos különbséggel veri meg az ellenfelét. 1965. szeptember 8-án az izlandi Keflavikot verte el 9-1-re a zöld-fehér mezes együttes (akkor még Bajnokcsapatok Európa-kupájának hívták a sorozatot), azóta viszont egyszer sem nyert a legrangosabb kupasorozatban ekkora különbséggel.

Ha a Fradi továbbjut a következő fordulóba, akkor biztos az újabb európai csoportkörös szereplés. Ellenfele vélhetően a dán Midtjylland lesz majd a BL következő fordulójában.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás