"Innen szép a győzelem!" - Szoboszlai kiadta a jelszót a vesztes Eb-rajt után

Szoboszlai Dominik szerint javítani kell, nem búslakodni. Marco Rossi és játékosai sem szépítgetik a látottakat, de egyetértenek: a második félidei játékra már lehet építeni. Így értékelték a Svájc elleni vereséget a főszereplők.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.06.15.
Szoboszlai Dominik svájc foci Eb 2024 magyar válogatott Marco Rossi

A Svájc elleni vesztes (1-3) bemutatkozás után sem kell temetni a magyar válogatottat a németországi Európa-bajnokságon. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata 50-60 percnyi (rossz) játék után talált csak magára. Ezután a ráadásbeli kegyelemdöfésig nyílttá tette a meccset, de pont híján végül csak a tanulságokra építhet a csoportkör folytatására. Szoboszlai Dominik szerint mostantól ezen dolgoznak.

Szoboszlai sem érti, miért kezdték ilyen gyenge első félidővel az Eb-t
Szoboszlai sem érti, miért kezdték ilyen gyenge első félidővel az Eb-t         Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

A 23 éves magyar csapatkapitány értetlenül állt a csapat kétarcú játéka előtt.

– Fogalmam sincs, én sem tudom ennek az okát. Teljesen más csapat voltunk a két félidőben. Ebből a meccsből is tanulunk, van méghátra kettő. 

Nem lehet úgy elkezdeni egy meccset, hogy azt hiszed, ajándékba fogsz kapni három pontot. Amennyire lehet, most nem szabad búslakodnunk, innen szép a győzelem!

Ilyen szinten semmit sem adnak ingyen, meg kell érte dolgozni. De nem véletlen, hogy eljutottunk ide, megdolgoztunk érte. Így is kell folytatnunk, 

a német vagy a skót válogatott sem fogja azt mondani, hogy á, nincs kedvünk játszani, jussatok tovább ti! Elég sok dolgunk van mág, de rajta leszünk!

A második félidő már jó volt. Nem voltunk ijedtek, segítettünk egymásnak, ezt kellett volna csinálnunk addig is 

–  foglalta össze a gondolatait Szoboszlai.

Marco Rossi sem kertelt a meccs után, őszintén beszélt a hibákról:

Különösen az első félidőben jobban játszottak nálunk, lefociztak minket. 

(...) A második félidőben sokkal jobban teljesítettünk. Nem szenvedtünk annyira, álltuk a sarat, helyzeteket is sikerült kialakítanunk, de nehéz kommentálni, milyen gólokat engedtünk lőni az ellenfélnek. Nem láttam igazán jó egyéni teljesítményeket, talán csak 2-3 játékost tudnék megnevezni, akik jól játszottak. A többiek alulteljesítettek, és ezen a szinten, egy Eb-n, ilyen minőséget képviselő ellenfél ellen ennek megfizetjük az árát

– értékelt olasz-magyar szakvezetőnk az M4 Sport adásában.

Az A csoport állása:

1. Németország 3 pont (5-1)

2. Svájc 3 (3-1)

3. Magyarország 0 (1-3)

4. Skócia 0 (1-5)

A következő játéknap programja: Németország–Magyarország (szerda, 18.00, Stuttgart), Skócia–Svájc (szerda, 21.00, Köln).

(Az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut a nyolcaddöntőkbe.)

Első Eb-gólszerzőnk, Varga Barnabás és támadótársa, Sallai Roland egyetértettek abban, hogy az első félidei hibákból tanulni kell, a második félidei játékra ellenben már lehet építeni a folytatásban.

– Az első félidőben rendre ütemet tévesztettünk, így kijátszottak bennünket. A másodikban próbáltuk összeszedni magunkat, az már jobban is nézett ki, megvoltak a helyzeteink. Az már más kérdés, hogy az utolsó percekben, egygólos hátrányban több kockázatot kellett vállalnunk és jobban kinyíltunk hátul, ami meg is bosszúlta magát. De ezt meg kellett próbálnunk – értékelt Varga.

– Az eleje nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Sokszor lecsúsztunk az emberekről, ebből születtek a kapott gólok is. A második félidei játék már jobban nézett ki, azt kell továbbvinnünk, de ez ma sajnos kevés volt. Az első félidőt vissza kell néznünk és tanulni a hibákból, mert a következő mérkőzésen ilyesmi már nem fordulhat elő – mondta Sallai.

Szalai Attila a védelemből is hasonlóan látta a meccs negatív és pozitív tapasztalatait is:

– Nyilván nem így terveztük az első félidőt, sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Túl sok területet adtunk nekik, könnyedén kipasszoltak minket, nem volt meg az az egységes, agresszív védekezésünk, ami eddig jellemezte a csapatunkat. Hál'istennek tudtuk rendezni a sorokat, más arcát mutatta a csapat: szépítettünk és akkor benne volt a játékunkban az egyenlítés is.

Megéreztük, mit is kell tennünk egy Európa-bajnokságon, milyen szint ez és milyen hiányosságainkon kell javítanunk. Van még hátra két csoportmeccsünk, ezeken bármi lehetséges! Innen kell folytatnunk

nyilatkozta Szalai.


 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás