Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gazdag Dánielről

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, a Philadelphia Union támadójáról, Gazdag Dánielről hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.05.
Marco Rossi keret Gazdag Dániel foci Eb 2024 magyar válogatott

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Gazdag Dánielről hoztunk három érdekességet.

Gazdag Dániel 18 éves korában a hererákkal küzdött Fotó: AFP

Legyőzte a rákot

Gazdag még 2019-ben, a „Movember” akció (férfiak egészségügyi szűrésének fontosságára hívja fel a figyelmet) keretén belül vallott arról, hogy 18 éves korában hererákot diagnosztizáltak nála. „Abból a szempontból szerencsés voltam, hogy időben észrevettük, sőt olyan hamar kiderült, hogy kezelésekre sem kellett járnom, egy műtétet kellett végrehajtani, ami megoldotta a problémát. Nehéz volt az első pár nap, amikor kiderült, hogy mi a baj, de szerencsére jól kezeltem, sikerült pozitívan állnom az egészhez. Az orvosok is biztattak, mondván még időben észrevették, így jó eséllyel nem lesz komolyabb problémám, és azzal kapcsolatban is megnyugtattak, hogy nem kell aggódnom, lehet gyermekem a jövőben” nyilatkozta korábban Gazdag Dániel.

Fiatal szerelem

A most 28 éves támadó középpályásra már egészen fiatalon rátalált a szerelem, Grétával már több éve boldog házasságban élnek. A párnak eddig két gyermeke született, 2016-ban Danika, 2021-ben pedig Maxim látta meg a napvilágot.

Gólrekorder

A Honvédnál nagyon nehezen szakadt ki nála a gólzsák, az első NB I-es találatára 77 meccset kellett várni, a Balmazújváros elleni 3–0-s találkozón sikerült neki a gólszerzés. Ehhez képest az amerikai Philadelphia Unionban alaposan megszórta magát. Az MLS-ben kereken 50 gólnál tart, összesen pedig 57-nél, amivel klubrekorder lett.

Név: Gazdag Dániel

Születési hely és idő: Nyíregyháza, 1996. március 2.

Klubjai (felnőtt): Honvéd (2015-2021), Philadelphia Union (2021-)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 24

Címei: Magyar bajnok (2017), Magyar Kupa-győztes (2020)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás