Váratlan fordulat, nem adja fel külföldön a BL-győztes magyar fociedző

Lőw Zsolt jó eséllyel kispad nélkül marad a nyáron. A korábban a Chelsea másodedzőjeként BL-t nyerő tréner nem először került ilyen helyzetbe.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.06.11.
Módosítva: 2024.06.11.
Tuchel München angol Lőw

Sokak álla leesett akkor, amikor Thomas Tuchel bejelentette, nem lesz a Mancester United focicsapatának vezetőedzője. A német tréner a szezon végén távozott a Bayern Münchentől, s többen is biztosra vették, hogy az angolok kispadjára ül le. Vele tartott volna Lőw Zsolt is, aki 2018 óta állandó segítője Tuchelnek. Együtt jutottak kétszer is a Bajnokok Ligája döntőjébe, 2020-ban a Paris Saint-Germainnel veszítettek, egy év múlva a Chelsea élén nyerték meg a BL-t.

Tuchel és Lőw (jobbra): a PSG, a Chelsea és a Bayern után a Manchester Unitednél is együtt dolgozhatnak majd?
A páros legutóbb Münchenben dolgozott együtt Fotó: Getty Images

Most úgy tűnik, a nyáron kispad nélkül marad a páros. A Manchester United vezetősége ugyan tárgyalt Tuchellel, ám ő köszönte, de nem érezte magáénak a feladatot a legutóbb az angol bajnokságban nyolcadik helyen végző klubnál. Ez persze nem jelenti azt, hogy sokáig kispad nélkül marad a szakember és segítője. Korábban kétszer is előfordult, hogy a Tuchel–Lőw páros a szezon közben ugrott be és ért el nagy sikert. 2021 januárjában érkeztek a Chelsea-hez, ahol rögtön Ligakupát és BL-t nyertek. Két évvel később a Bayern Münchent vették át 2023 márciusában, ott német bajnoki cím lett a „jutalom”.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás