Felejthetetlen esemény, ez volt a fordulópont Csoboth karrierjében

Csoboth Kevin a 10. válogatott összecsapásán győztes gólt szerzett Skócia ellen az Európa-bajnokságon. A 24 éves játékos gyerekként sokáig nem rajongott a futballért, egy élőben megtekintett találkozó azonban mindent megváltoztatott.Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.25.
Módosítva: 2024.06.26.
foci Eb 2024 AC Milan Csoboth Kevin magyar válogatott

Csoboth Kevin a 86. percben Bolla Bendegúzt váltotta a Magyarország-Skócia Európa-bajnoki találkozón. A 92. percben már közel állt a gólhoz, ám lövése a kapufán csattant. A 100. percben azonban már nem hibázott, az ő góljával pedig Magyarország nagyon fontos három pontot szerzett a riválisával szemben. Az Újpest támadója gyerekként sokáig nem rajongott a labdarúgásért, azonban egy külföldön látott összecsapás mindent megváltoztatott benne.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevint az olasz futball inspirálta Fotó: AFP

Édesapja, Csoboth Róbert szintén labdarúgó volt, 1984-ben ifjúsági Európa-bajnok lett a magyar válogatottal, a mai napig fia legnagyobb támogatója, szurkolója. A Baranya Vármegyei Hírportál (BAMA) korábbi beszámolójából kiderült, hogy Kevin egy AC Milan - AS Roma olasz bajnoki találkozó után lett a futball szerelmese.

Érdekesség, hogy Kevint 7 éves koráig nem érdekelte a labdarúgás. Egyszer aztán elvittem egy AC Milan – AS Roma meccsre, Milánóba. Hét esztendős volt akkor. A mérkőzés lefújása után egy másik gyermeket kaptam vissza. Olyat, akit már érdekel a foci. Mit érdekel? Nem tud élni nélküle.

 – szemlézte az Acmilan.hu Csoboth Róbert még 2009-ben tett nyilatkozatát. Nem véletlen, hogy gyerekként a hétszeres Bajnokok Ligája-győztes olasz klub rajongója volt. 2009-ben részt vett a klub által szervezett budapesti Milan Junior Campen, ahol 10 találattal gólkirály lett és ő kapta meg a legjobb játékosnak járó különdíjat is. A kiemelkedő teljesítményének elismeréseként a klub 2010-ben meghívta Olaszországba a Milan korosztályos edzőtáborába.

A külföldi együttesek közül végül a Benfica lett a befutó, de csak 2016-ban csapott le a magyar tehetségre. Portugáliában öt évet töltött, a felnőtt csapatban nem kapott lehetőséget, így 2021-ben a Fehérvárhoz tért vissza Magyarországra, innen vezetett az útja egy szegedi kölcsönidőszakot követően Újpestre.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás